Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre, 2016’da örtü altında üretilen sebze ve meyve üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 6,7 artarak 7 milyon 165 bin 241 ton olarak gerçekleşti. Üretimin 6 milyon 743 bin 85 tonu sebze, 422 bin 156 tonu da meyveden oluştu. 2015 yılında örtü altında 6 milyon 346 bin 770 tonu sebze, 368 bin 297 tonu da meyve olmak üzere, toplam 6 milyon 715 bin 67 ton sebze-meyve üretilmişti. Kayıtlara göre örtü altı tarım ile geçen yıl 41 çeşit sebze ve meyve yetiştirildi. Toplam üretimin yarıdan fazlasını ise domates oluşturdu.
Örtü altı tarım üretiminde artış
Türkiye’de geçen yıl 7 milyon 165 bin 241 tonluk sebze ve meyve örtü altında üretildi.