OSMAN SAK
Kursa katılan 29 kursiyer, haftada iki gün kurs öğretmeni Halime Aksu tarafından verilen eğitimlerde, doğrama yöntemleri, garnitürler, çorbalar, tatlılar, ana yemeklerle ilgili bilgi sahibi oluyorlar.
Kurs öğretmeni Halime Aksu, “Türk mutfağından her hafta bir tarif yapmaktayız. Tüm bunların yanında, yemek isimlerinin hikayeleri, dengeli beslenme kuralları, kalori hesapları da verilmektedir. Ev hanımlarının her geçen gün yeni tarifler öğrenip evlerinde eşine, çocuklarına yaptıklarında mutlu olduklarını ve beğendiklerini söylemeleri, bu işe olan sevgimizi de artırmaktadır” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serpil Çoban da aralık ayından bu yana devam eden kursun büyük ilgi gördüğünü söyledi. Serpil Çoban, kursun 30 Haziran’da sona ereceğini ve kursa katılan kursiyerlere aşçı çırağı sertifikası verileceğini kaydetti.