Yazdığı yemek kitaplarıyla başarısını uluslararası arenada da kanıtlayan Bursalı mutfak şefi Ömür Akkor, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Tarihi Osmanlı yemeklerine olan ilgisiyle de tanınan Akkor, ‘Erken Dönem İslam Mutfağı ve Kültürü’ kitabıyla Çin’de düzenlenen ve 180 ülkeden 14 bin kitabın katıldığı yarışmada ‘Dünya Mutfağı’ kategorisinde birinci seçildi. Elde ettiği yeni başarıyla büyük gurur yaşayan Akkor, kendisine inanan ve destekleyen herkese teşekkür etti.
VİZE ALAMADI TÖRENE GİDEMEDİ
Ancak Çin’in vize vermemesi üzerine ödülü almaya gidemeyen Ömür Akkor, yeni çalışmalarına daha büyük bir azimle devam ettiğini söyledi. Daha önce de ‘1236- Selçuklu Mutfağı’ adlı yemek kitabıyla ‘Gourmand Cookbok Awards’ yarışmasında, ‘dünyanın en iyi yemek tarihi kitabı’ ödülünü alan Akkor,
‘Yarın çıkacak olan yemek seyahatnamesi kitabım, bir Türk’ün son yüzyılda kendi türünde yazdığı ilk kitap olacak. Bu kitapta Bursa’ya da iki bölüm ayırdım’ dedi.
Akkor’un kitaplarının fotoğraflarını ise bir başka Bursalı Semih Ural çekiyor.