ÖMER BİLİK
HİJYEN KONTROLÜ
Gıda konusunda gerçekleştirilen denetimlerde önceliğin, yerinde üretilen gıdalar olduklarını belirten Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, okul kantinlerinde hazırlanarak satışa sunulan tost, döner, sandviç gibi bozulabilecek gıda maddelerinin insan sağlığı açısından yüksek risk taşıdığını ifade etti. Aksakal, “Bu ürünler hazırlanırken kullanılan malzemelerden, hazırlanış şekline, satışına ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının sağlanması gerekir. Kurallara uymayanlar uyarıldığı gibi yasaların öngördüğü cezai işlemleri de uygulamaktayız” dedi.
Öğrencilerin sağlıklarını korumak amacında olduklarının belirten Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, öğrencilerin sağlıklarının her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı.