Öğrencilere çevre ve geri dönüşüm eğitimi

Mustafakemalpaşa Belediyesi, çevre bilinci ve geri dönüşüm uygulamalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, okullarda öğrencilere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Öğrencilere çevre ve geri dönüşüm eğitimi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu ve A.Ş.M. Geri Dönüşüm Çevre Mühendisi Doğan Gökay tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde, bugüne kadar 21 okulda toplam bin 300 öğrenciye çevre ve geri dönüşümün önemi anlatıldı. 

İnteraktif öğretim sistemine dayalı olan seminerlerde, 3. ve 4. sınıf öğrencilerine animasyon gösterileriyle çevre ve atık yönetimi, değerlendirilebilir nitelikli atıkların geri dönüşümü, doğal kaynakların korunması ve malzeme tüketiminin azaltılması konularında bilgiler verildi. Küçük yaşlarda çocuklara kazandırılan geri dönüşüm uygulamalarının önemine dikkat çeken Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu, “Geri dönüşüm, geleceğe ve ekonomiye yatırım demektir. Çevre dostu bireyler yetiştirmek için bu yöndeki verimli çalışmaları arttırmalıyız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X