Nilüfer’deki inşaat firmalarına ve hak sahiplerine Başkan Özdemir’den flaş uyarı!

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, olay.com.tr’ye yaptığı açıklamada ”Bir tane inşaatı durdurmadım. Durdurdu diyen müteahhit varsa bana getirin” diyerek inşaat firmalarına ve hak sahiplerine uyarıda bulundu.

Nilüfer’deki inşaat firmalarına ve hak sahiplerine Başkan Özdemir’den flaş uyarı!

Melisa Öztürer ÖZKAN

olay.com.tr’de yayınlanan ”Bursa’nın Geleceği” programının bu haftaki konuğu olan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, imar ve rant problemi çerçevesinde ilçede tartışma konusu yaratan inşaat çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Özdemir, konuyla alakalı şunları söyledi:

”Her yerde konuşuyorlar ‘Şadi Başkan inşaatları durdurdu’ diye. Firma sahibi, inşaatı yapmak için satış yapamıyor. Tıkanmış, maddi zorluk çekiyor, işini devam ettiremiyor. Bu kez ‘evimiz ne oldu?’ diye soran vatandaşa inşaatı, Şadi Başkan durdurdu diyor. Devam eden bir tane inşaatı durdurmadım. Durdurdu diyen müteahhit varsa bana getirin. Sadece emsalin çok üstünde ruhsat alıp daha temel atmayanlara ‘başlamayın’ diyoruz. Proje tadilatı yapın, emsale uygun hale getirin, öyle başlayın diyoruz. Binalar yükseldi, uygun olmayanlara  yapı kullanma izni alacaklar. Açık söyleyelim, burada sorumlu,  yüklenici, arsa sahibi, izin veren belediye,yapı denetim şirketleri… Tek günahı olmayan oradan konut almış vatandaş. Bu sorunun çözülmesinden yanayım, eğer  çözülecekse kamunun kasasına burada yok ettikleri yeşil alanları başka bir yerde üretebilelim diye ciddi harç  yatırmaları gerekecek. Hukuki kısmı nasıl olacak bilemiyorum… Üzerinde çalışıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X