Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir OLAY’da açıkladı; ‘5 yılda 25 kreş hedefim’

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, OLAY Medya’yı ziyaretinde icraatlerini, ve projelerini anlattı. Başkan Özdemir, “Kreşlerin, kadınların çalışma hayatına katılmasının önünü açtığını düşünüyorum. 5 yılda 25 kreş hedefim var” dedi…

Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir OLAY’da açıkladı; ‘5 yılda 25 kreş hedefim’

Taha TÜTÜNCÜ

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Olay Medya’yı ziyaret etti. Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yazarlar ve yöneticilerle bir araya gelen Başkan Şadi Özdemir, Nilüfer Belediye Başkanlığına seçildiği günden bu yana hayata geçirdikleri projeleri ve hedeflerini anlattı.

Toplumun her kesimine hizmet anlayışıyla birçok projenin başlatıldığını belirten Başkan Özdemir, “Kanser tedavisi gören çocukların moral bulduğu Moral Evi’ni devreye aldık. Burada çocuklar, diyetisyenler ve psikologlar eşliğinde vakit geçiriyor. Görükle’de Halk Lokantası ve Nilüfer Kafe’yi açtık. Öğrencilere 13.00 ile 17.00 saatleri arasında 950 kalorilik öğün sunuyoruz” dedi. Yeni bir sosyal yardım uygulaması olan ‘askıda yemek’ projesinin de başlayacağını dile getiren Özdemir, “Maddi durumu yetersiz olan öğrencilerimiz, bu uygulamadan faydalanarak yemek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize yardım etmek isteyen vatandaşlarımız internet sitesinden askıya yemek bırakabilecek. Askıda yemek ile sosyal dayanışma da artmış olacak. Bir yemek ücreti 70 lira. Lokantaya gelip ‘param yok’ diyen öğrenci, bu uygulamadan yararlanabilir” şeklinde konuştu.

Başkan Şadi Özdemir, Olay Medya ziyaretinde, İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, köşe yazarları ve yöneticilerle, projelerini paylaştı.

Başkan Özdemir, muhtarlar aracılığıyla belirledikleri ihtiyaç sahibi 300 aileye de günlük iki öğün yemek verdiklerini kaydetti.

‘5 YILDA 25 KREŞ’

Kadınların çalışma hayatına katılımını desteklemek amacıyla kreş projelerine de hız verdiklerini söyleyen Şadi Özdemir, “Kreşlerin, kadınların çalışma hayatına katılmasının önünü açtığını düşünüyorum. Siz çalışma hayatınıza bakın çocuklarınıza da biz bakalım diyoruz. Bağışçılarımızın desteğiyle kreşleri yapıyoruz. Bir kreş yaklaşık 1 milyon dolara mal oluyor. Her yıl 400 bin dolar işletme maliyetini de biz karşılıyoruz. 5 yılda 25 kreş hedefim var. Kreşlerde 2-3 yaşındaki çocukların ilkokula kadar güzel bir eğitimle hazırlandığını görüyoruz. Gece kreşiyle alakalı incelemeler yapılıyor. Yapılacak değerlendirmelere göre karar vereceğiz” ifadelerini kullandı. Üniversite öğrencilerinin ders çalışma alanlarının arttırılması gerektiğini de ifade eden Özdemir, “Koza Kütüphanesi’nde 24 saat çalışmayı deniyoruz. Gece saat 12’den sonra çorba dağıtacağız. Orası eğer yararlı olursa bu sistemi diğer kütüphanelerde de uygulayacağız. Kütüphaneler genelde ders çalışma merkezlerine dönüşmüş durumda. Belki bazı yerleri Etüt Merkezi olarak hizmete alabiliriz” dedi.

‘BAŞKAN BOZBEY’DEN SÖZÜ ALDIK’

Başkan Özdemir, Ertuğrul Mahallesi’ndeki kaçak beton santralinin tamamen durdurulduğunu belirterek, “Kaçak beton üretimi tamamen kapandı. Elektriğini kestirdim. UEDAŞ’ın genel müdürü ile de görüştük. Kendi aboneliği bile yok başka bir evden kaçak elektrik çekerek çalışıyordu. Her isteyen her yere istediğini kuramaz. Bunların bir kanunu var, bir düzeni var. Kamu kanuna uygun bulursa sana zaten izin verir. Kamu kanunlarına uygun olmayan hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Anadolu Arastası Projesi’ne değinen Özdemir, “Bütün kültürleri bir araya toplayacak vizyoner bir proje. Büyük para harcanması gereken bir yer. Benim tahminimce 1 milyarı geçer diye düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız. Ortaklaşa bir projemiz olmuş olacak. Başkan Bozbey’den 2 yıl içerisinde projeyi bitirileceğinin sözünü aldık” açıklamalarında bulundu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X