Nilüfer afete hazır

Sadece olağan koşullarda değil, olağanüstü koşullarda ve afet durumlarında da Nilüferlilere doğru, hızlı ve etkin hizmet sunmak için projeler üreten Nilüfer Belediyesi 2007 yılında hayata geçirilen ve sayısı 22’yi bulan “Deprem Öncü İşaretleri İzleme ve T

Nilüfer afete hazır

Sivil Savunma Uzmanlığı birimi koordinasyonunda Nilüfer İlçesi Afet Bilgi Sistemi (ABİS),  Engelli Afet Bilgi Sistemi (ENABİS), Her Mahalleye Bir Afet Konteyneri Projesi, Deprem Risk Envanteri çalışmaları ve kaçak yapılarla mücadele çalışmaları ile Nilüfer Belediyesi afet sonrasına yönelik hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi de yakın zamanda hizmete girmeye hazırlanıyor.

Nilüfer Belediyesi sayısı 22’yi bulan “Deprem Öncü İşaretleri İzleme ve Tahmin İstasyonları” ile depremin yeri ve büyüklüğünü, yer altındaki hareketlenmeleri, elde edilen verilere göre günler öncesinden belirlemeyi hedefliyor. 

Nilüfer Belediyesi olarak deprem gerçeğini hiçbir zaman göz ardı etmediklerini ifade Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa önemli bir fay hattının üzerinde yer alıyor. Nilüfer Belediyesi olarak önce insan ilkesiyle bu konuda yıllardır çalışıyoruz. Devletin ilgili birimlerinin, bakanlıkların, müdürlüklerin yapması gereken işi, Nilüfer Belediyesi 2007 yılından itibaren yapmaya başladı. Şu an 22 noktada Deprem Öncü İşaretleri İzleme ve Tahmin İstasyonumuz var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X