Toplantıda, anayasa değişikliği ile ilgili gençlene bilgi veren Şentop, “Çok basit olarak Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığı makamını birleştiriyoruz. ‘Çift başlılık’ diyoruz ya, çift başı tek başa indirmiş oluyoruz. Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığını birleştirmek suretiyle nihai kararı söyleyecek bir kişinin olmasını sağlıyoruz.” dedi.
İSKELET HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ
Anayasa değişikliğinin esas iskeletinin hükümet değişikliği olduğunu ifade eden Şentop, şöyle konuştu:
“Fakat bu değişiklik içindeki belki de en önemli hususlardan birisi de 18 yaşın seçilme yaşı olarak olmasıdır. Bu en çok gençlerimizi ilgilendiren bir değişiklik. Türkiye’de istikrarın, vesayetin tasviyesini tam olarak gerçekleştirecek bir değişiklik olması hasebiyle ülkenin geleceğini teminat altına alıyoruz. Bu gençlerimizi alakadar ediyor ama bir de gençlerimize 25 yaş olan seçilme yaşını 18’e indirmek suretiyle siyasete daha aktif katılabilme imkanı sağlıyoruz. Tabii 18 yaş deyince herkes sadece 18 yaş zannediyor. Bu, 18 ve 25 arasındaki bütün gençlerimizi kapsıyor ki bu da Türkiye’de aşağı yukarı bir 8 buçuk milyon nüfus etmektedir. 8,5 milyon da Türkiye nüfusunun aşağı yukarı yüzde 11’ine yakın bir oran teşkil ediyor.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’de güçlü bir siyasi hareketin başladığını Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu bakımdan Türkiye’de bir istikrar var. Fakat bu istikrar güçlü bir siyasi lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti gibi güçlü bir partinin ve milletin teveccühü ile ortaya koyduğu bir istikrardır. Bu istikrarı şu anki mevcut hükümet sistemi anlayışı üretmiyor. Biz diyoruz ki, ‘Bu istikrar kalıcı olmalı. İşte 16 Nisan’da oylayacağımız teklif esasen bunu sağlıyor.”