Nazım ölümünün 61. yılında Bursa Kıranışıklar Köyü’nde anıldı

Ünlü Türk Şairi Nazım Hikmet’in “Vasiyet” şiirine itafen 2012 yılında köy mezarlığına çınar diken ve Nazım’ın mezarının köylerine getirilmesi için kampanya başlatan Keles’in Kıranışıklar Köyü sakinleri ünlü şairi ölümünün 61. Yılında unutmadı.

Nazım ölümünün 61. yılında Bursa Kıranışıklar Köyü’nde anıldı

Kıranışıklar Mahallesi  Muhtarlığı tarafından köy mezarlığında  yapılan anma törenine CHP Bursa İl Başkan Vekili İsmail Altay,  Nilüfer belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Mat, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, TKP İl Temsilcisi Raif Yiğit,  CHP Keles İlçe Yönetimi ve köy sakinleri katıldı.

Köyün siyasi yapısı ve geçmiş kahramanlıkları ile ilgili bilgi veren  Kıranışıklar Dernek Başkanı Esat Göksu “Nazım gibi yaşayan, Nazım gibi düşünen insanların olduğu köyde Nazım’ın anısını yaşatmaktan mutluluk duyduklarını,  Köylerinin tüm tarihi boyunca baskıcı iktidar partilerini her seçimde sonuncu yaparak Nazım’a layık bir demografik yapılarının olduğunu” açıkladı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Mat “Nazım’ın 13 yıl süren Bursa hapis hayatında önemli eserlerini bursa da kaleme aldığını, Bu kentin Nazım’a sahip çıktığını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bu yıl Bursa’da önemli etkinlikler yapacaklarını açıkladı.

Nazım Hikmet’in cezaevi arkadaşlarının çocukları ve, babaları ile Nazım arasında gecen anıları anlatarak, programı sonlandırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X