‘Müziği Bursa’da öğrendim’

Pop müziğin genç ve başarılı seslerinden İrfan Özata, kariyerinde Bursa’nın çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

‘Müziği Bursa’da öğrendim’

BU ŞEHİRDE 11 YILIM GEÇTİ

Yeni albümü ‘Yazı Tura’yla pop müzikteki yerini sağlamlaştıran İrfan Özata, Olay Çekirge’ye konuştu. Gençlik yıllarının geçtiği Bursa’nın müzik hayatında önemli yeri olduğunu söyleyen Özata, ’11 yıl burada yaşadım. Güzel sanatları ve üniversiteyi okudum, müziği de Bursa’da öğrendim. Bursa’da bütün mekanlarda sahneye çıktım. Hayallerimi gerçekleştirmek için İstanbul’a adım attığımda, Bursa’dan ne kadar dolu bir müzisyen olarak gittiğimi anladım’ dedi.

MÜZİK NEDİR İYİ BİLİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde Podyum Park’taki Tosca İtaliana’da sahneye çıkan İrfan Özata, her gün yeni bir sanatçının piyasaya çıktığı müzik sektöründe nitelikli olanların kalıcı olduğunu belirtti. Bu durumun müzik sektörünü de geliştirdiğine değinen Özata, ‘Eskiden sadece şarkı söyleyen solistler vardı. Ama artık bir solist 5-6 tane enstrüman da çalabiliyor. Müzik nedir, aranje nedir, bestecilik nedir bunu iyi biliyoruz’ diye konuştu.

İrfan Özata, arkadaşımız Fırat Toraman’ın sorularını yanıtladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X