SEYİT GÜNDOĞAN
Oturumda ilk sözü alan MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, termik santral için ÇED raporunun sonuna gelindiğini hatırlatarak, Osmangazi Belediye Meclisi’nin bu termik santralin kurulmaması için üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi.
Son yapılan toplam 4 plan değişikliği ile; termik santrale 1.5 kilometre yakınına toplam 660 bin metrekarelik alanın eğitim, sağlık, konut alanı olarak plana işlendiğini vurgulayan Aydın, “Bu plan değişikliklerinden sonra yaklaşık 100 bin insan termik santrale yakın bölgede yaşayacak. O termik santralin oraya yapılmaması için Osmangazi Belediye Meclisi’nin bu duruma müdahil olması gerekir. Bu termik santral Bursa için bir faciadır. Tarım alanları yok olacak. İnsan sağlığı olumsuz etkilenecek” dedi.
CHP Grubu da Osmangazi Belediyesi’nin termik santrale belediye sınırları içersinde izin verip vermeyeceğini bir önerge ile sordu.
VATANDAŞIN TARAFINDAYIZ
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, “İki taraf termik santrali tartışıyor. İki tarafın arasına girmiyoruz şu anda. Konu olgunlaşsın, takip ediyoruz. Biz Bursa’nın Osmangazi’nin, vatandaşın tarafındayız. Bu işte vatandaşın menfaati neyse orada olacağız” şeklinde konuştu.
BÜTÇE KABUL EDİLDİ
Oturumda ayrıca Osmangazi Belediyesi’nin 2015 Mali Yılı Bütçesi görüşüldü. Toplantıda, bütçenin pazartesi günü görüşülmesini isteyen MHP grubu bu talepleri kabul görmeyince oturumu terk ederek, görüşmeye ve oylamaya katılmadı. Bunun üzerine yapılan oylamada Osmangazi Belediyesi’nin 2015 Mali Yılı Bütçesi 390 milyon olarak oy çokluğu ile kabul edildi.