Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişiye mide kanseri tanısı konulurken Türkiye’de olan mide kanseri sayısı için net bir istatistik rakam bulunmuyor. Mide kanseri, dünyada görülme sıklığıyla tüm kanser türleri arasında beşinci, kansere bağlı ölümlerdeyse akciğer ve kolon kanserlerinin ardından üçüncü sırada yer alıyor. Her kanser türü gibi mide kanserinde de erken teşhis hayat kurtarırken sağlık yaşamın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.
Mide kanserine zemin hazırlayan beslenme hataları!
Prof. Dr. Alihan Gürkan, Mide Kanseri Farkındalık Ayı nedeni ile sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekti. Beslenmenin ve yaşam düzeninin değiştirilerek birçok kanserin önüne geçilebileceğine değinen Gürkan, Doğu illerinde mide kanseri görülmesi oranının daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Gürkan, “Kırmızı etle beslenme ve iklimden dolayı yemek borusu ve mide kanseri Doğu illerinde biraz daha fazla yaygın. Ege ve Akdeniz’de ise belki mutfağında etkisi ile bu oranı daha da düşürüyor” dedi.

“ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ”
“MUTLAKA HEKİME BAŞVURULMALI”