Mete artık duyabilecek

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ihtiyaç sahibi ailelerin umut kapısı olmayı sürdürüyor.

Mete artık duyabilecek

Yenibağlar Mahallesinde oturan işitme ve konuşma engelli Neriman ve İbrahim Mert çiftinin, kendileri gibi işitme engelli çocukları Mete Mert, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın hediye ettiği işitme cihazı sayesinde artık duyabilecek. 

Mete’nin eğitim gördüğü Ali Hadi Türkay İlkokulu’nu ziyaret eden Başkan Mustafa Dündar, öğrencilerin hazırladığı şiir dinletisini izledikten sonra, 2. sınıfta okuyan Mete’yi konuşma yaptığı sahneye çağırdı. Başkan Dündar, annesi Neriman Mert ile birlikte sahneye gelen küçük Mete’ye işitme cihazı hediye ederken, sahnede duygusal anlar yaşandı. 

Mert ailesinin dramından ‘Belediyem Benimle’ ekibi sayesinde haberi olduğunu belirten Başkan Dündar, “İşitme engelli olmasına rağmen normal bir okulda eğitim gören Mert, bu cihaz sayesinde inşallah arkadaşları ve öğretmenlerini duyabilecek. Bu sayede derslerinde daha başarılı olacak. Özel bir rehabilitasyon merkezinde göreceği tedavi sonrasında da konuşma yeteneğini de geliştirerek, sınıfındaki diğer arkadaşları ile çok daha rahat iletişim kuracak. Kendisinin başarılı bir öğrenci olduğunu öğrendim. İnşallah bu başarıları bundan sonra artarak devam eder” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X