Meclis’te yeni dönem başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında konuşuyor. Yeni anayasa çağrısı yapan ve 82 Anayasası’nın miadının artık dolduğunu belirten Erdoğan “Yeni anayasa ile ilgili olarak biz kendi hazırlıklarımızı çok titiz bir şekilde yapıyoruz. Yeni anayasa kutuplaştırıcı değil birleştirici olmalı.” dedi.

Meclis’te yeni dönem başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı

TBMM’de 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı.

Yeni yasama yılının ilk TBMM Genel Kurulu Toplantısı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Erdoğan, Meclis’e gelişinde TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından resmi törenle karşılandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Onur Kıtası’nı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Şeref Kapısı önünde karşıladı.

Genel Kurul’da milletvekillerine hitap eden Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“TBMM’nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın milletvekillerimizle birlikte ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm gazi ve şehitlerini bugün bir kez daha saygıyla yadediyorum. Yeni yasama yılının uyum, uzlaşma, karşılıklı anlayış içinde hepiniz için özellikle aziz milletimiz için hayırlı ve bereketli yıl olmasını niyaz ediyorum. Bu yüksek şuurla milletimize hizmet edecek siyasi partilere, milletvekili arkadaşlarımıza yeni yasama yılında başarı dileklerimi iletiyorum. Bölge ülkeleriyle kıyaslandığında parlamento tecrübemiz oldukça erken başlamıştır.

“82 ANAYASASI’NIN MİADI ARTIK DOLMUŞTUR”

82 Anayasası’nın miadı artık dolmuştur. Yeni anayasa ile ilgili olarak biz kendi hazırlıklarımızı çok titiz bir şekilde yapıyoruz. Bu diğer fikirlere kapalı olduğumuz anlamına gelmiyor. Her yapıcı teklifi değerlendiririz. Yeni anayasa devlet ile milleti buluşturan niteliklere haiz olmalıdır. Yeni anayasa kutuplaştırıcı değil birleştirici olmalı. Hukuk, düzen devletimizin ve milletimizin temel dayanağıdır. Anayasayı milletin temsilcisi bu Meclis ile yapacağız.

“HİÇ KİMSE MAHKEMELERİMİZİ BASKI ALTINA ALMAYA KALKIŞMAMALIDIR”

Hiç kimse mahkemelerimizi baskı altına almaya kalkışmamalıdır. Mahkemelerimin tehdit edilmesine müsaade etmemeliyiz.

EKONOMİ MESAJLARI

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında uygulamaya başladığımız istikrar ve reform programımız meyvelerini veriyor.

“CARİ AÇIĞI SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜZEYE ÇEKTİK”

Merkez Bankası’nın rezervleri 156 milyar doları aştı. Türkiye’nin artık rezerv meselesi yoktur. Cari açığı sürdürülebilir düzeye çektik. Cari açık temmuzda 20 milyar doların altına indi. 2023’te ihracatımız 256 milyar dolarla rekor kırdı.

“MİLLİ GELİRİMİZ 1 TRİLYON 119 MİLYAR DOLARA ULAŞTI”

Milli gelirimiz 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı. Milli gelirde psikolojik eşiği aşmayı başardık.

“ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ TRENDİNE GİRMİŞ BULUNUYORUZ”

Enflasyonda kalıcı düşüş trendine girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek. Milletimiz bu düşüşü mutfağında çarşıda pazarda daha fazla hissedecektir. Bizim bir tane gündemimiz var o da vatandaşımızın refahını kalıcı biçimde artırmaktır.

“TÜRKİYE’YE KAYBETTİREREK SİYASET YAPILMAZ”

Türkiye’ye kaybettirerek siyaset yapılmaz millete faydalı olunmaz.”

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: İSRAİL’İN HEDEFİNDEKİ ÜLKELERDEN BİRİ DE TÜRKİYE

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise “İsrail iyice şirazeden çıktı. İsrail’in hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye. Filistin davası artık bütün bölge halklarının ortak davası haline gelmiştir. TBMM olarak bu saldırganlığa karşı her alanda mücadele etmeye kararlıyız. Demokrat, katılımcı, kuşatıcı, özgürlükçü ve güçler ayrımını esas alan yeni bir anayasa ile Türkiye’ye nefes aldırmak mümkün olacaktır.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X