O bulanık, nişastalı suyu lavaboya dökerek çok büyük hata yapıyorsunuz…
Usta şefler gibi makarna yapmak istiyorsanız sakın bu hatayı yapmayın. Nişastalı bir besin olan makarna haşlandığında neredeyse tüm nişasta suya karışır. Suyun bulanıklaşmasının sebebi de budur.
Sakın dökmeyin
Bulanık makarna suyu ile İtalyan şefleri gibi ipek kıvamında soslar ve makarna yapabilirsiniz. Makarnanızdaki su, sosunuzdaki yağdan ayrıldığında tabağınızın kenarlarında kırmızı, sulu birikintiler meydana gelir.
Peki makarnayı nasıl süzmelisiniz?
Makarna haşlarken suyunu az kullanın. Yapışmasını önlemek için ise sık sık makarnayı karıştırın. Eğer makarnanızla aynı anda sosunuzu da pişiriyorsanız, makarna tenceresinden birkaç yemek kaşığı makarna suyunu direk sosunuza ekleyebilirsiniz.
Kalan suyu atmayın
Artan suyu soğumaya bırakın. Buzluğa koyup dondurabilir daha sonra makarna soslarında, salçanızda veya çorbalarınızda kullanabilirsiniz.