Ligde 4’te 4 yapan Bursa ekibinin koçundan açıklama

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki Bursa ekiplerinden TOFAŞ, deplasmanda Yalovaspor Basketbol’u 77-65’lik skorla mağlup ederek ligde 4’te 4 yaptı. Mavi yeşillilerin başantrenörü Orhun Ene karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Ligde 4’te 4 yapan Bursa ekibinin koçundan açıklama

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Asım Pars Sezonu 4. haftasında deplasmanda Yalovaspor Basketbol’u 65-77’lik skorla mağlup ederek ligdeki 4’üncü, resmi maçlarda ise 7’nci galibiyetini alan TOFAŞ’ta başantrenör Orhun Ene karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Yalova deplasmanından da oyunun sonunda diri kalmayı başardıklarını belirten Ene, şu ifadeleri kullandı;

“Maçların sonlarını iyi oynuyoruz. Oyunun içerisinde evet inişlerimiz çıkışlarımız oluyor ancak bu iniş-çıkışlar bazen de bizi oyunun sonunda diri tutuyor. Biz haftada 2, bazen 3 maç oynayan bir takımız. Bugün bunu çok iyi yönetemedik. Bazı oyuncuları oyunun içerisinde çok tuttuk. Ancak lig bizim için önemli. Kazanmak zorunda olduğumuz bir deplasman. Yalova her ne kadar ligde güçlü takımlar arasında gösterilmese de kendi evlerinde iyi basketbol oynuyorlar. Bugün çok zor atışları soktular. Düşmeden oyunun içerisinde kalıyorlar. Bunu Anadolu Efes ve Fenerbahçe maçlarında da görmüştük. Ancak bu direnci dördüncü periyotta çok iyi bir savunmayla kırdık. Savunma tarafından memnunum ama hücum tarafında bazı pozisyonlarda çok acele ettik. 8-10 sayıyı yakaladığımızda hızlı oynamak, çabuk sayı bulmak, ilk atış ile cezayı kesmek herkesin gözüne hoş geliyor, bunlar basketbolun güzel noktaları ama Avrupa’da eğer oyunun kontrolünü ele aldığınızda tempoyu düşürmediğiniz zaman bazen de tam tersi işliyor. Önemli bir galibiyetti bizim için. Çünkü 3 gün arayla üst üste yedinci maçımızı oynadık. Burada da kırılmadık. Şimdi sırada Avrupa kupası maçı var. Europe Cup’ta grubu ilk sıralarda bitirirsek biraz daha çalışma fırsatı bulacağız. Umarım sakatlık olmadan bu şekilde devam ederiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X