Kritik görüşmede hangi konular ele alındı?

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması ele alındı. Yıldırım görüşmede, bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Kritik görüşmede hangi konular ele alındı?

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım ile Kılıçdaroğlu görüşmesinde, FETÖ soruşturması konusu ele alındı.

 

Görüşmede, Başbakan Yıldırım, bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü, bu amaçla şikayetlerin değerlendirilmesi için her ilde valilikler bünyesinde kurullar oluşturulduğunu ifade etti.

 

Mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmaların da değerlendirildiği görüşmede, bu çalışmaların bir an önce uzlaşma ile sonuçlandırılması konusunda ortak görüş benimsendi.

 

Başbakan Yıldırım’ın, terörle mücadele konularının yanı sıra Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’yla ilgili de Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

“OHAL UZAYABİLİR MESAJI”

 

CHP’den de görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi. Parti kaynakları, Başbakan’ın görüşmede OHAL’in uzayabileceği mesajını verdiğini ancak Kılıçdaroğlu’nun buna karşı çıktığı belirtildi.

 

FETÖ ile mücadelede “imzasız ihbarlarla ilgili genelge hazırlanacağı” da kaydedildi. CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu görüşmede darbe girişimi sonrası gözaltına alınan erlerin tahliye edilmesini istedi.

 

Görüşme sonrası taraflardan henüz bir açıklama gelmezken, Başbakan Yıldırım’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşmenin de bugün gerçekleşmeyeceği kaydedildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X