Komşuda 3 Türk Bölge Valisi atandı

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bulgaristan’da görevlendirilen 3 Türk Bölge Valisi’ni köşesinde paylaştı…

Komşuda 3 Türk Bölge Valisi atandı

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Komşu Bulgaristan’da önceki haftalarda gerçekleşen Parlamento seçimlerinin ardından ülkenin üç önemli kentine Türk kökenli valiler atandı.

Kırcaali Haber Gazetesi’nin haberine göre,  Eğridere (Ardino) eski belediye başkanlarından Resmi Murat, Türk nüfusun en yoğun yaşadığı Kırcaali Bölge Valiliği’ne getirildi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi Haskova İl Başkanı Mehmet Ataman Haskova Bölge Valiliği’ne, Gürsel Hasanov ise Tırgovişte Bölge Valiliği’ne atandılar.

Filibe Valisi’ni de değiştiren Bulgaristan hükümeti, buraya ise Hıristina Yançeva’yı görevlendirdi.

Parlamento ve yerel siyaset tecrübesi de olan Türk kökenli valilerin başarılı olmalarını diliyoruz.

Bulgaristan’daki genel seçimde Türk nüfus,  Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne verdikleri destekle Parlamento’ya 42 vekil birden gönderdiler. Türkiye’deki soydaşlar da  Bulgaristan seçimleri için oy kullanmışlardı.

Komşuda kilit parti konumuna yükselen HÖH’ün bu son başarısının Bulgaristan Parlamentosu’nda Türk nüfusun sorunlarının çözümüne büyük katkısı olacaktır.

Yine Türk kökenli valililerin de, içlerinden çıktıkları toplumu devlet kademelerinde temsil etme ve problemlerini gidermede  büyük bir sorumluluk üstlenmiş durumdalar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X