Kızıyla geçirdiği zamanlarda mutlaka evinin mutfağına giren ve ona birbirinden güzel yemekler yapan Mehmet Saraç hem bu yemekleri hem de anılarını bir kitapta topladı.
Daha önce Urfa’da geçen çocukluk ve ilk gençliğini “Canlarına Değsin” adlı ilk kitabında yine bölgenin mutfak kültürüyle birlikte anlatan Saraç’ın ikinci kitabı olan Babiş’e Yemekler Cinius Yayınları’ndan çıktı.
Mehmet Saraç, Babiş’e Yemekler’de; kızlarını terk eden, onları babasız bırakanlara, kızıyla yaşadığı yirmi yılı anlatarak adeta ders veriyor. Saraç bu yıllar içinde kızına yaptığı yemekleri, aldığı övgüleri ve yergileri; aralarında geçen unutulmaz diyalogları, akıcı ve duru Türkçesiyle okurlarla buluşturuyor.