Kestel’de salça zamanı

Kestel’de evlerin bahçelerine kurulan kazanlarda ev salçası yapımına başlandı.

Kestel’de salça zamanı

OSMAN GÜNEŞ

Aile bütçesine maddi olarak büyük kazanç sağlanması amacıyla, ağustos aynın ikinci yarısından itibaren ilçe içerisinde ve köylerde odun ateşinde kazanlar kurularak ev salçası yapımı yoğun bir şekilde sürüyor.

 

Ev salçası yapımı için salçalık domatesler önce yıkandıktan sonra dörde bölünerek kazan içinde kaynatılıyor. Kaynadıktan sonra isteyenler yağ biberi de ekliyor. Kaynayan domatesler daha sonra makineden geçirilerek domatesin çekirdeği ve kabuğu ayrılarak işlem yapılıyor. Daha sonra ayrılan kısım tekrar odun ateşinde kaynatılarak salça kıvamını alana kadar kaynatılıyor. Kaynama sonrası hazırlanan salça cam şişelere doldurularak soğuması için bekletildikten sonra yemeğe hazır hale getiriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X