OSMAN GÜNEŞ
Hem daha hesaplı olması hem de katkısız şekilde salça yapımı için Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren ilçe içersinde ve köylerde kurulan ocaklara konan kazanlarla odun ateşinde salça yapılıyor. Evlerde tatlı bir telaş sürerken, çevreyi hoş bir koku kaplıyor. Salçalık domates satışlarının başlaması ile kasa ile alınan domatesler, evlerde salça yapılıyor. Ev salçasını yapmak için isteğe göre yağ biberi de ekleniyor.
Ev salçası yapımı için alınan salçalık domatesler, yıkandıktan sonra dörde bölünerek kazan içinde kaynatılıyor. Daha sonra isteğe bağlı olarak isteyenler yağ biberi de ekliyor. Kaynayan domatesler daha sonra makineden geçirilerek çekirdeği ve kabuğu ayrılıp işlem görüyor. Daha sonra bu ayrılan kısım tekrar odun ateşinde kaynatılarak salça kıvamını alana kadar kaynatılıyor. Salça hazırlandıktan sonra cam şişelere doldurularak hazır hale getiriliyor.