Kuzey Kore, Güney Kore ve Japonya’da uygulanan ortak saat dilimi ise Japonya’nın 1910’dan 1945’e kadar Kore Yarımadası’nı işgali sırasında başlatılmıştı.
Resmi Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), yeni uygulamanın, Kore’nin 2. Dünya Savaşı’nın ardından 15 Ağustos 1945’te Japonya’nın işgalinden kurtulmasının 70. yıl dönümünde başlayacağını duyurdu. “Pyongyang Saat Dilimi”nin Japon sömürgesi döneminin kalan son izlerini de söküp atacağına işaret edilen haberde “Kötülük peşindeki Japon emperyalistleri, 5 bin yıllık tarihi ve kültürüyle Kore toprağını acımasızca ayaklar altına alıp Kore halkını yok etmek için eşi görülmemiş bir siyaset izlerken bizi kendi zaman dilimimizden bile mahrum bırakarak affedilmez suçlar işledi” ifadeleri kullanıldı.
Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Jeong Joon-hee, Pyongyang yönetiminin kararının, sınır kasabası Kaesong’daki sanayi bölgesinde ufak karışıklıklara yol açabileceğini açıkladı.
Kuzey Kore’nin yeniden kullanmaya başlayacağı saat dilimi, Kore Yarımadası’nda 1908’de kabul edilmişti. Halihazırda Kuzey Kore, Güney Kore ve Japonya’da uygulanan ortak saat dilimi ise Japonya’nın 1910’dan 1945’e kadar Kore Yarımadası’nı işgali sırasında başlatılmıştı.
Güney Kore, “daha pratik olduğu ve uluslararası uygulamalara uyduğu için” Japonya ile aynı saat dilimini kullanacağını açıklamıştı. Kuzey Kore, kendi saat dilimine sahip tek ülke değil. Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, 2007’de “gün ışığını halka daha eşit bir biçimde dağıtmak amacıyla” saatlerin yarım saat geri alınmasına karar vermişti.