Kayseri’deki olaylara yayın yasağı getirildi

Kayseri’de Suriye uyruklu yedi yaşındaki çocuğa Suriyeli bir kişinin cinsel istismarda bulunması ve sonrasında gelişen olaylara ilişkin yayın yasağı getirildi.

Kayseri’deki olaylara yayın yasağı getirildi

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir şahsın bir çocuğu taciz ettiği görülmüştü. Bunun üzerine halk sokağa dökülmüş, bazı Suriyelilerin ev, araç ve ve işyeri yakılmış, 14 emniyet mensubu ve bir itfaiye eri yaralanmıştı. Valilik şüphelinin gözaltına, çocuğun da korumaya alındığını duyurmuştu.

Kayseri başsavcılığı bugün soruşturma başlattı.

Kayseri 2’nci Sulh Ceza Hakimliği de şu kararı aldı: “Mağdur ve ailenin sağlığını korumak, hadise sonrası artan toplumsal olayların önüne geçebilmek amacıyla, yaşanan toplumsal olayları ve mağdur çocuğun görüntülerini de kapsar nitelikte, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzer yayınların yapılmasının soruşturma evresi tamamlanana kadar yasaklanması…”

Hakimlik, soruşturma dosyası hakkında da kısıtlama kararı verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X