Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, ”Türkiye’ye örnek olacak titiz bir üretim yapıldığını gördük” dedi.
Ömer Çelik, Müdür Yardımcısı Ömer Ceylan ve Kontrol Şube Müdürü Erdal Kuzucu ile birlikte geçtiğimiz günlerde İlka Şekerleme tesislerine giderek yapılan üretimi yerinde inceledi. İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ve Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir tarafından karşılanan heyete, üretim ve pazarlama faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Akgün, üretimde önceliklerinin insan sağlığı olduğunu söyledi.
Tesislerinde son teknolojiye sahip makinalar kullandıklarını ve çalışanlarını iyi bir eğitimden geçirdiklerini belirten Akgün, ”Bütün aşamalarda hijyen önceliğimizdir. Kaliteden de asla taviz vermiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üretim iznimizin yanı sıra, ISO 2200:2005 Kalite Belgesi’ne ve Nilüfer Belediyesi Örnek İşyeri Belgesi’ne sahibiz. Ayrıca hijyenik üretimimiz nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Beyaz Tabak ödülü aldık” diye konuştu. Deniz Utku Özdemir de, hem iç pazarda hemde dış pazarda tanınan bir marka olmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.
HİJYEN ÖN SIRADA
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, yaptıkları incelemede İlka Şekerleme tesislerinde hijyenin ön sırada olduğunu gördüklerini söyledi. Bursa’nın gıda alanında ünlü markalara ev sahipliği yapan önemli bir kent olduğunun altını çizen Çelik, ”Gıda üretimi büyük dikkat gerektiriyor. Bizler gıda işletmelerinde yoğun denetimler yaparak hijyen kurallarına uyulması için çaba harcıyoruz. İlka Şekerleme tesislerinde Türkiye’ye örnek olacak titiz bir üretim yapıldığını gördüğümüz için mutlu olduk” ifadelerini kullandı.