Karacabey’de ekmeğe zam

Karacabey’de ekmek fiyatlarına zam geldi. 9 Ocak tarihinde başlayacak zamlı tarifeye göre 250 gramlık ekmeğin fiyatı 70 kuruştan 90 kuruşa çıkacak.

Karacabey’de ekmeğe zam

AYDIN FİDAN

Karacabey’de ekmek fiyatları yeniden belirlendi. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Naci Güncü, 3 yıldır değişiklik yapılmayan ekmek fiyatlarının fırıncılardan gelen talep doğrultusunda yenilendiğini bildirdi.

 

KTSO Başkanı Naci Güncü, fırıncı üyelerin yaklaşık bir ay önce Oda’ya başvurarak 3 yıldır zam yapmadıkları ekmek fiyatının arttırılması taleplerinin, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygun bulunduğunu söyledi. Buna göre 9 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek tarifeye göre 70 kuruştan satılan 250 gram ekmek 90 kuruştan, 1.40 TL olan 500 gramlık büyük ekmek 1.80 TL’den, 250 gram tam buğday ekmek ise 1 TL’den satılacak.

“MALİYET YÜKSELDİ”

Kendilerine başvurulan günden bugüne konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Güncü,  “Fırıncı üyelerimiz en son 2012 yılında yapılan düzenlemeyle 70 kuruştan sattıkları ekmeği bugüne kadar aynı fiyattan satmışlardır. Ancak kamuoyunun da malumu olduğu gibi söz konusu tarihten beri üyelerimizin maliyetleri yerinde durmamış, başta işçilik, un ve akaryakıt olmak üzere daha da yükselmiştir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X