Kara akbabalar tedavi için Bursa’da

Eskişehir’de 2013 ve 2014 yıllarında yaralı halde bulunarak tedavi edilen 2 kara akbaba, rehabilitasyon için Bursa’ya getirildi.

Kara akbabalar tedavi için Bursa’da

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Eskişehir’in Yukarıılıca Mahallesi civarında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Jandarma Çevre Tim Komutanlığı ekiplerince yaralı halde bulunan bir kara akbabanın tedavisi Eskişehir Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü veterinerleri tarafından yapıldı. Bir başka olayda ise vatandaşların bulunduğu yere konan kara akbabadan korkan bir kişi kuşun başına kürekle vurmuş. Yaralı akbabanın tedavisi bir yıl sürdü.

 

Rahatlıkla uçuş talimi yapabilecek genişlikte bir kafese alındı, fakat bütün çabalara rağmen uçuş eğilimi göstermediğinden tabiata salınamadı. 2 kara akbaba uçuş eğitimi verilmesi ve tedavilerinin tamamlanması için bölge Bursa Celal Acar Yaban Hayatını Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Veteriner hekimlerince yapılan ilk muayenede hayvanların sağlık durumlarının iyi olduğu, gerekli rehabilite çalışmaları sonrasında Eskişehir’de tabiata salınacağı belirtildi” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X