Jandarma okulları ‘Japonya’ Kara Kuvvetleri ‘Kanada’

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında polis askeri okullara sızmaya çalışan 1 teğmen 5 kişiyi gözaltına almıştı. Yapılan soruşturmada bu kişilerin okullara ülke adları verdiği, örgütün yönetici konumunda ki İmam ve abilerin öğrencileri arayarak

Jandarma okulları ‘Japonya’ Kara Kuvvetleri ‘Kanada’

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yaptıkları operasyonlarda askeri okullara sızmaya çalışan 5 kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişilerin yapılan ev aramaları ve soruşturmalarında örgütün okulları şifrelediği tespit edildi.

Deniz Kuvvetleri’ne bağlı okullara “Danimarka”, Jandarma okullarına “Japonya”, Kara Kuvvetleri okullarına “Kanada” Hava Kuvvetleri okullarını ise “Hollanda”olarak şifreledikleri öğrenildi.

“Japonya’ya ekim ayında tatile gideceksin”

Polis örgütün yönetici konumunda ki imam ve ev abilerinin sınav takvimlerini takip ettiğini örneğin Jandarma okullarına sokmak istedikleri bir öğrenciyi arayarak, “Japonya’ya ekim ayında tatile gideceksin ona göre hazırlan” dediklerini belirledi.

Adliyeye sevk edildi

Polis operasyon hazırlığı yaparken örgütün devlet içerisine yerleştirdiği kripto elemanlar sayesinde operasyonlardan daha önce haberi olduğu ve haberleşmeyi kestiği belirlendi.  Gözaltına alınan 5 kişiden M.Ç.’nin Diyarbakır Ana Jet Üssü’nde teğmen, olarak görev yaptığı bir başka operasyonda tutuklanan örgüt imamlarından emir aldığı öğrenildi.

Yakalanan 5 kişi  “Devlet sırlarını ifşa etmek Terör örgütü üyesi olmak”suçundan adliyeye sevk edildi.

Diğer bir operasyonda örgütün İnegöl  emniyet İmamı olduğu tespit edilen 1 öğretmenle birlikte içerisinde polis memuru ve mühendis. öğretmenlerin bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin yapılan sorgulamasının ardından “Örgüt yöneticisi olmak”suçundan İnegöl Adliyesine gönderildi. Bursa’da yapılan bir başka operasyonda ise FETÖ’nün haberleşmede kullandığı BYLOCK programı kullanan 5 kişi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X