HAYRİ ŞEN
İlçede ve köylerde yaşayan kadınlar, atalarından öğrendikleri kış için tarhana yapma geleneğini aynı şekilde sürdürüyor.
Domates, soğan, kırmızı taze biber, nohut, yoğurt, un, maydanoz ve taze nanenin karıştırılması ile yapılan ev tarhanasının olmazsa olmazı ise ekşiliği ve acılık oranı. Usta ellerin deneyimiyle ekşiliği güneş altında kurutma süresine bağlı değişen ev tarhanası, yumuşak bir karışım halindeyken parça parça ayrılarak güneş altında doğal ortamda kurutulması ile yaklaşık 10 gün içinde tamamlanıyor.
Yapıldıktan sonra genellikle bez torbalarda saklanması tavsiye edilen doğal ve yöresel lezzet olarak dikkat çeken ev yapımı tarhana, bölgede sabah kahvaltılarında ve her öğünün vazgeçilmez tadı olarak biliniyor.