İznik dünya kenti olacak

İznik’teki tarihi alanlarda sürdürülen çalışmalar ile sahip projesini inceleyen Altepe, bölgedeki tüm dönemlere ait eserlerin birer birer ayağa kaldırıldığını söyledi.

İznik dünya kenti olacak

HAYRİ ŞEN

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’te restorasyon yenileme ve temizleme çalışmaları devam eden bir çok tarihi noktayı ziyaret ederek yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. İlk olarak Roma Tiyatrolarını ziyaret eden Başkan Altepe, “İznik dünya kenti yapılacak ve Bursamızın en önemli turizm değeri olan önemli bir eser ortaya çıkacak. Biz de bunun heyecanını yaşıyoruz” dedi.

ÇİNİ FIRINLARI

Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve beraberindeki heyet daha sonra kazı çalışmaları süren İznik Çini Fırınları’nda inceleme yaptı. Altepe, bir yandan Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait eserler ve daha sonrada Roma dönemi ve Doğu Roma olmak üzere tüm dönemlere ait eserlerin birer birer ayağa kaldırıldığını söyledi. Çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Altepe, “Amacımız devamlı çalışmalarla bir an önce buradaki özellikleri ortaya çıkartmak” diye konuştu.

SAHİL DÜZENLEMESİ

İznik’teki temasları çerçevesinde sahil projesini de inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İznik Gölü çevresi tüm sahil yerlerinin çevre düzenlenmesi, artık Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte oluyor. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla tüm sahil projelendirmesi artık sonuçlandı ve gerekli kültür onaylarından da geçti. Şu anda ihaleye çıkıyor. Ve yapılacak ihale ile birlikte artık burada yaz sonu yeni bir faaliyet başlayacak. İznik sahili baştan başa bir ucu komple düzenlenecek. Her şeyin en iyisi ve en kalitelisi yapılacak” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X