Dursun Çiçek’e, Ergenekon davasında delil kabul edilen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla kumpas kurulduğuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 15 şüpheliden 13’ü tutuklanırken, 2 kişi serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan ”Islak imza”da kumpas soruşturması kapsamında, aralarında adli tıp, polis ve jandarma kriminal uzmanlarının da bulunduğu 15 şüphelinin hakimlik sorguları sona erdi. Nöbetçi hakimlik, şüphelilerden 13’ünün tutuklanmasına karar verirken, 2 kişinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.
İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca “Ergenekon’da kumpas” iddiaları üzerine geçen yıl soruşturma başlatıldı. Savcılık, Ergenekon davasının delillerinden olan “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesindeki ıslak imzanın kime ait olduğunun yeniden belirlenmesi için çalışma başlattı ve söz konusu belge, bilirkişiye gönderildi.
Bilirkişiler, imzanın Dursun Çiçek’e ait olma ihtimalinin zayıf olduğuna dair hazırladıkları raporu, savcılığa ulaştırdı. Bunun üzerine savcılık, 24 Temmuz’da ilk operasyonu gerçekleştirdi.
CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla dahil olduğu Ergenekon davasında, 5 Ağustos 2013’te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.