İnovasyon ve tasarım buluşmaları başladı

Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyacak ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlayacak Ar-Ge proje Pazarı ve tasarım yarışmalarında Bursa bir ilke ev sahipliği yapıyor.

İnovasyon ve tasarım buluşmaları başladı

Türkiye ekonomisinin, ihracatının iki dinamik sektörü otomotiv ve tekstil, Bursa’da Ar-Ge, tasarım ve inovasyon fırtınası kopartıyor. Bu yıl ilk kez iki sektörün de bir arada gerçekleştirdiği ve adeta zirveye dönüşen ‘Tekstil ve Otomotiv Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ organizasyonu, dünyaca ünlü inovasyon ve tasarım guruları ile Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

5 gün boyunca birbirinden farklı etkinliklerle devam edecek ve kentte bir inovasyon ve tasarım şenliği yaratacak etkinliklerin açılışında konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, kentin 5 gün boyunca inovasyon, tasarım ve Ar-Ge konuşacağını söyledi.

Türkiye’nin koymuş olduğu hedefleri yakalamak için farklı düşünmenin hayata geçmesi gerektiğini vurgulayan Burkay “Bizi öne çıkaracak olan Ar-Ge ve inovasyondur. Artık bugüne kadar başardıklarımızla yetinmemiz mümkün değil, farklılaşmamız lazım” dedi.

Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’nın sanayiciyi, akademisyenleri, girişimcileri ve Bursa’daki tüm paydaşları bir araya getirerek inovasyonun bir kültür olarak benimsenmesini sağlayacağını ifade eden Burkay, inovasyon kültürüne geçişte, adeta bir devrime ihtiyaç olduğunu vurguladı. Burkay, “Burada sergilenen projelerin neredeyse 7’de 1’i hayata geçiriliyor. ‘Her şeyin pazarı oluyor da, projelerin neden olmasın’ diye yola çıktık ve her yıl bu pazarımızı daha da büyüterek yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

İKİ DEV BURSA’DA BULUŞTU

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceğinin bu gibi organizasyonlarda olduğunu vurguladı. “Bursa yine öncü oldu ve Türkiye’nin iki ihracat devi tasarım ve inovasyon için bir araya geldi” diye konuşan Büyükekşi, her iki sektörde de tanıtımı yapılacak projelerin endüstri tarafından hayata geçirilmesinin büyük önemi olduğunu vurguladı.

Etkinliklerin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, özellikle gençlerin plan, proje ve tasarımlarını sunma fırsatı bulmalarının sevindirici olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “Bizler geleneksel olarak alın terinin kutsandığı bir kültürde yetiştik. Ancak, alın terinin yanı sıra, artık akıl terinin de kutsanması önemli hale geldi” diye konuştu. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu ise organizasyonun yalnızca sektörleri için değil Türkiye’nin hedefleri için de önemli olduğunu vurguladı.

Dünyaca ünlü Tasarımcı Chris Bangle Türkiye’de tekstil ve otomotivde tasarım konusunda ciddi potansiyel olduğunu belirterek, tasarımın birinci kuralının süreklilik olduğunu söyledi.

TEKSTİL VE OTOMOTİVDE AR-GE YAKLAŞIMLARI KONUŞULDU

Açılış konuşmalarının ardından, merkezin pek çok salonunda eşzamanlı olarak etkinlikler ve workshop çalışmaları düzenlendi. Özellikle Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve Farplas A.Ş. CEO’su Ömer Burhanoğlu, BOSCH İlk Donanım Satış Direktörü Gökhan Tunçdöken, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Demir ve Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu’nun katıldığı panel büyük ilgi gördü. Panelde, her iki sektörün Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X