İnegöl’de eğitim yatırımları artıyor

İnegöl’de eğitim gören öğrenci sayısının 58 bin 500 olduğunu belirten Bilican, bu yıl içerisinde hizmete girmesi planlanan okullar ile önemli bir mesafe kat edileceğini söyledi.

İnegöl’de eğitim yatırımları artıyor

SADULLAH ORGAN

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilacan, “2015-2016 eğitim öğretim yılı başında ilçemizde 2 yeni okul eğitim öğretime başladı. Yine 2015 yılında 3 tane okul binası yapımı başlamış olup bunlardan Huzur Mahallesi’ndeki 24 derslikli okul teslim aşamasına gelmiş ve 2. dönem itibariyle eğitim-öğretime açılacaktır. Böylece 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 3 okul açılmış olacaktır. Yeni açılan okullarımızın yanında bir taraftan da çürük olup kullanımı sakıncalı görülen okul binalarının sağlamlık testi yaptırılarak gerekli tedbirler alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda 100. Yıl Ortaokulu binası ile Erdem Beyazit İmam-Hatip Ortaokulu’nun ek binası, verilen çürük raporları neticesinde yıktırılmıştır” dedi.

YENİ OKULLAR

Yıkılan iki okul binasının yerine yapılacak 100. Yıl Ortaokulu’nun 18 derslikli, Erdem Beyazit İmam-Hatip Ortaokulu’nun ise 24 derslikli olacağını belirten Bilican, önümüzdeki aylarda binaların yapımına başlanacağını bildirdi. Mesudiye Mahallesi’nde 24 derslikli okul binası ile Hocaköy Mahallesi’nde 8 derslikli okul binasının ise yapımlarının sürdüğünü kaydeden Bilican, bu okulların da 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitim-öğretim hizmetine sunulacağını bildirdi. Akhisar Mahallesi’nde de İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nce 24 derslikli bir okul yapımına başlandığını kaydeden Fatih Bilican, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde Bakanlığın ödeneği ile 320 metrekare büyüklüğünde modern bir Zenginleştirilmiş Kütüphane oluşturulduğunu söyledi. Bilican, planlamaya alınan okulların haricinde acil ihtiyaç duyulan okul yerleri ve arsalarının tespit edildiğini ve girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X