İhracatçı sezonu açtı

Yenişehir Ovası’nda yetiştirilen biber çeşitlerini Avrupa pazarlarına ulaştıran ihracatçı firmalar, ilçede sezonu açtılar. Yenişehir Ovası’nda biber hasadı sürerken, ihracatçı firmaların ilçeye gelerek alımlara başladığı kaydedildi. İlçeden her yıl 12 bin

İhracatçı sezonu açtı

GÜRHAN ADANA  

20 ihracatçı firmanın ilçeye gelerek kendilerine ait tesislerde alımlara başladığını belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, çarliston, dolma, Demre, sivri, sarı sivri, kılsivri, kaypa ve Şili türü biberlere 1,5-2 TL fiyat verildiğini söyledi. İlçede her sezon yaklaşık 60 bin ton biber üretimi gerçekleştiğini anlatan Aktaş, bunun 12 bin tonunun yurtdışına gönderildiğini kaydetti.        

Biber çeşitlerinin ihracatçı firmalar aracılığıyla, Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre gibi Avrupa pazarlarına TIR’larla gönderildiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ihracatçı firmaların ekim ayının ortalarında alımları tamamladığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X