Hür-Sen: Eğitim öğretim yılı sancılı başlıyor

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selahattin Gürses, düzenlediği basın toplantısıyla bugün başlayan yeni öğretim yılını değerlendirdi.

Hür-Sen: Eğitim öğretim yılı sancılı başlıyor

SEYİT GÜNDOĞAN

Toplantıda; Hürriyetçi Sen Genel Başkan Yardımcısı Erol Usta, Hürriyetçi Eğitim Sendikası Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Sedat Gençler, Hürriyetçi Eğitim Sendikası Bursa 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Taneri Gazioğlu da hazır bulundu.

Yeni eğitim öğretim yılının sancılı başladığını vurgulayan Gürses, “Ne yazık ki, neresinden tutsak elimizde kalan bir eğitim politikası ile karşı karşıyayız. Son 22 yılda tam 9 bakan eskitmiş, çarpık bir milli eğitim anlayışı ile yönetiliyoruz. Bu süreçte öğretmen atamalarından tutun da, yönetici atamalarına, Fatih Projesi’nden tutun da, çeşitli STK ve vakıflarla yapılan protokollere kadar, her konuda istikrarsız ve eğitim sistemini alt üst edecek türde yanlış adımlar atıldı. Her gelen bakan, bir önceki bakanın ekibini, kendi ekibiyle değiştirmek telaşıyla kolları sıvayınca, başlanan her iş yarım kaldı ve eğitim sistemimiz bir türlü dikiş tutmadı. Okullarımız açılıyor ama okul binalarımız hala yetersiz. Bahçelerimiz, spor salonlarımız yetersiz. Öğretmenlerimiz bilgi ve donanım olarak yeterli ancak bu bilgiyi öğrencilerimize sunacak materyal ve donanım yeterli değil. Okula başlama maliyeti asgari hesaplama ile 15.000 ile 25.000 TL’yi bulmuş durumda. Okullara yeterli ödenek gönderemeyen Millî Eğitim Bakanlığı, yöneticileri velilerden kayıt parası toplatmak zorunda bırakıyor ve bu durum yasal sorunlara yol açıyor. Öncelikle okulların temel sorunları çözülmelidir. Okulların ne kadrolu temizlik görevlisi ne de güvenlik görevlisi bulunuyor. ‘Proje Okulu’ adı verilen sistem ‘yandaşa koltuk kazandırma projesine’ dönüştü.  ‘ÇEDES Projesi’ ile milli eğitimi farklı dini cemaat, STK veya vakıflara teslim ettiler. Pedagoji ve öğrenci psikolojisinden bihaber imam, vaiz, din görevlisi ve Kur’an kursu hocalarını, ‘Değerler Eğitimi’ adı altında okullara soktular. Bu projenin tek ve nihai amacı, çocuklarımızın temiz dimağlarına, cumhuriyet karşıtı fikirleri dayatmak” dedi.

“SİSTEMSİZLİKTEN NASİBİNİ BURSA DA ALDI”…

Bursa’nın da eğitim sisteminin, sistemsizlikten nasibini fazlasıyla aldığını kaydeden Gürses, “Bu iktidar döneminde onlarca il müdürü görmüş bir il olarak Bursa, eğitimde belirlenen hedeflerin fersah fersah gerisinde kalmıştır. Bursa gerek LGS’de, gerekse üniversite sınavlarında potansiyelini bir türlü rakamlara yansıtamamıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrenci, öğretmen ve okulları ile dertlenen bir yapısı yoktur. Bursa’da yıkılan okul binaları söz verildiği halde yapılmamış, şu an 20’ye yakın okulumuz, öğretmensiz ve öğrencisinden mahrum bir şekilde yeni eğitim öğretim dönemini karşılamaktadır. Milli Eğitim İl Müdürü’nün bu konuyla ilgili en ufak bir kaygısı ya da üzüntüsünün olmayışı da ayrıca çok manidar ve hazin bir durumdur. Hürriyetçi Eğitim Sendikası olarak amacımız kesinlikle bağcı dövmek değil, üzüm yemektir. Ülkemizin geleceğini şekillendiren milli eğitim sistemimize her türlü katkıyı koymaya; yetkili olan, sorumluluk taşıyan herkesle iletişim ve diyaloğa açık bir biçimde iş birliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

‘ÇANAKKALE’DEN GAZZE’YE VATAN SAVUNMASI’ DERSİNE TEPKİ…

MEB’in açıkladığı ‘Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması’ dersine de tepki gösteren Gürses, “Hürriyetçi Eğitim Sen olarak Gazze’de yaşanan insanlık dramını lanetliyoruz ancak ülkemizin düşmanlardan temizlendiği 9 Eylül’de müfredatta olmayan bir konunun siyaseten dayatılmasını da asla kabul etmiyoruz. Çanakkale ve Gazze çok farklı bir durum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X