Hindistan cevizi yağının bilinmeyen mucizeleri!

Hindistan cevizi yağı dünyada sadece yenilebilir bir yağ ve saç tozu olarak değil aynı zamanda cilt için mükemmel bir masaj yağı ve pürüzsüzleştirici olarak da ünlüdür. Dünyanın tropik bölgelerinde hindistan cevizi kolayca bulunur ve birçok yönden kullanı

Hindistan cevizi yağının bilinmeyen mucizeleri!

Hindistan Cevizi Yağı – İçerikleri

 

Doymuş Yağlar: Bu doymuş yağlar ağırlıklı olarak orta zincirli yağ asitleri veya trigliseridlerdir. Cildin üzerine uygulandığında dokunma duyusunu yumuşatır. Bu yağların varlığı nedeniyle, hindistancevizi yağı da cildin nem içeriğini muhafaza eder, çünkü yağlar cildin gözenekleri yoluyla nem kaybını ortadan kaldırır.

 

Capric / Caprylic / Lauric acid: Orta zincir yağlı asitlerden çok farklı değildir, fakat burada kendi katkıları olduğundan, bunları ayrı ayrı belirtmek önemlidir. Bu üç yağ asidi, güçlü dezenfektan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Sonuç olarak, cilde uygulandığında, hindistancevizi yağı açık yaralara karışabilen mikrobik enfeksiyonlardan korur veya gözenekler vasıtasıyla vücuda girer. Bu mikrobik hareket, hindistancevizi yağının dahili olarak alınması durumunda bile yaşanabilir, çünkü yağ asitleri, monokaprinler ve monolaurinlere dönüştürüldüğünde bağışıklığı artırır.

 

Ayrıca, kaprik, kaprilik ve laurik asitler, yağ asitlerinin zincirlerini kolaylıkla parçalamaktadırlar; bu da, kullanılabilir enerjiye hızlı ve etkili bir şekilde katkıda bulundukları anlamına geliyor. Bu, egzersiz öncesi enerji düzeylerinizde büyük bir artış olabilir, bu nedenle bu güçlü asitler kilo verme ve yönetimle bağlantılı olabilir. Kilo vermek aşırı yağ kaybetmek, cildinizin gergin çizgilerini ve ciltte çirkin olabilen kıvrımları azaltarak cildinizin kalitesini artırmak için iyi bir yoldur. Sağlıklı, tonlanmış bir vücuda sahip olmak, cildin kasları ve kemikleri etrafındaki sıkı tutuşunu koruduğu anlamına gelir.

 

Vitamin-E: Vitamin-E’nin cilt bakımına katkıları çok iyi bilinmektedir. Sağlıklı cilt büyümesi, ciltte aşınma ve yıpranma onarımı, cildin pürüzsüz tutulması ve çatlamaya karşı korunması için gereklidir. Her şeyden önce, cildin erken yaşlanmasını ve buruşmasını engeller, çünkü iyi antioksidan özelliklere sahiptir. 100 gram hindistancevizi yağı yaklaşık 0.1 mg E vitamini içerir, bu nedenle cildi besleyici özelliklerini arttırır.

 

Yaşlanma Karşıtı Krem: Geleneksel olarak hindistan cevizi yağı anti-aging özellikleri nedeniyle yaygınlaştırıldı.

 

Proteinler: Hindistan cevizi kendileri gibi, hindistancevizi yağı birçok protein açısından zengindir. Bu proteinler hem içeride hem de dışta cildi sağlıklı ve gençleştirir. Proteinler aynı zamanda hücredeki sağlık ve doku onarımına ve vücudun içindeki diğer önemli faaliyetlerin geniş bir yelpazesine katkıda bulunur.

 

Cildin çok faydalı olmasını sağlayan hindistan cevizi yağının en iyi özelliği, kokmuş olmamasıdır.

 

Cilt Bakımı İçin Hindistan Cevizi Yağının Kullanımı

 

Hindistan cevizi yağı cilt bakımında aşağıdaki yollarla kullanılabilir:

 

Cilt yumuşatıcı: Çoğumuz derisini yumuşatmak için, özellikle de yüz ve el cildi için birkaç krem ​​ve losyon kullanıyor. Hindistan cevizi yağı mükemmel bir cilt yumuşatıcısıdır ve kuru ve sert cilt koşullarını ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Avuçlarınızda hindistancevizi yağı alıp, avuç içlerinizi bir veya iki kez birbirine sürtün, daha sonra yüzünüzde, ellerinizde veya nemlendirme etkisini görmek istediğiniz her yere sürün.

 

Hindistan cevizi yağı ayakları üzerinde dururken aşırı soğuk veya yorucu iş nedeniyle oluşabilecek sertleştirilmiş ve kırık ayaklar için de iyidir. Ayaklarınızdaki çatlaklar kaybolmayacak, ancak etkilenen bölgeye hindistancevizi yağı uygularsanız ayağınız gün içinde daha yumuşak olacak.

 

Makyaj temizleyici: Hindistan cevizi yağı bir makyaj temizleyici olarak da kullanılabilir.

 

Deri hastalıkları: Hindistan cevizi yağı sivilce, sedef hastalığı ve egzama gibi çeşitli deri rahatsızlıkları için iyi olduğu iddia edilmektedir. Bununla birlikte, bu iddiaları ispatlamak veya kınamak için bilimsel araştırma devam etmektedir.

 

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

 

Soğuk iklimlerde, hindistancevizi yağı, bir krem ​​gibi katı olabilir. Bununla birlikte, sıcak havalarda, sıvı halde gelir. Cilt bakım ürünleri için, katı hindistancevizi yağını avucunuzun üzerine alın. Ardından, avuç içlerinizi birlikte ve istenilen bölgenin cildine sürün.

 

Günümüzde, gezegendeki en sağlıklı gıdalardan biri olduğunu kanıtlayan; hindistancevizi yağı ile ilgili yapılan 1.500’den fazla çalışma var.  Araştırma bu şaşırtıcı meyvenin sırlarını ortaya çıkarmıştır; Yani orta zincirli yağ asitleri (MCFAs) denilen sağlıklı yağlar gibi eşsiz yağlar şunları içerir:

 

Kaprilik asit

Laurik asit

Capric asit

 

Hindistan cevizi yağlarının yaklaşık% 62’si bu 3 sağlıklı yağ asidi ile, hindistancevizi yağının% 91’i sağlıklı doymuş yağdan oluşur. Kullandığımız yağların çoğu sindirmede daha uzun sürer, ancak hindistancevizi yağı içerisinde bulunan MCFA’lar mükemmel bir enerji kaynağı sağlar, çünkü yalnızca yakıt haline dönüştürülmesi için 3 adımlı bir süreç geçirmek zorunda kalırlar, diğer yağlar ise 26 aşamalı bir işlemden geçer!

 

Bitki kökenli yağlarda bulunan uzun zincirli yağ asitlerinin (LCFA’lar) aksine, MCFA’lar şunlardır:

 

Sindirimi kolaydır

Yağ olarak kolayca depolanmaz

Daha küçük ebatta daha az hücre permeabilitesi sağlayan ani enerji

Karaciğer tarafından işlenir, yani yağ olarak depolanmak yerine enerjiye dönüştürülürler.

 

Diğer faydaları ise:

 

1. Alzheimer Hastalığına Doğal Bariyer

 

MCFA, karaciğer sindirimi, ketonları beyin tarafından kolayca erişilebilir bir enerji haline getirir. Ketonlar, glikozu enerjiye dönüştürmek için insüline ihtiyaç duymadan beynin enerjisini sağlarlar.

 

Son yıllardaki araştırmalar beynin aslında glikoz ve güç beyin hücrelerini işlemek için kendi insülini oluşturduğunu göstermiştir. Bir Alzheimer hastasının beyni kendi insülini oluşturma yeteneğini kaybettiğinde, hindistancevizi yağından gelen ketonlar, beyin fonksiyonlarının onarılmasına yardımcı olmak için alternatif bir enerji kaynağı oluşturabilir.

 

2. Kalp Hastalığını ve Yüksek Kan Basıncını Önler

 

Hindistan cevizi yağı doğal doymuş yağlar açısından yüksektir. Doymuş yağlar vücudunuzdaki sağlıklı kolesterolü (HDL olarak bilinir) arttırmakla kalmaz, aynı zamanda LDL “kötü” kolesterolü iyi kolesterollere dönüştürmeye yardımcı olur. Vücudun HDL’sini artırarak, kalp sağlığını geliştirmeye ve kalp rahatsızlığı riskini düşürmeye yardımcı olur.

 

3. Böbrek Enfeksiyonunu Tedavi eder ve Karaciğeri Korur

 

Hindistan cevizi yağı; idrar yolları (ÜSE) ve böbrek enfeksiyonlarını iyileştirebilmektedir. MCFA yağda bakteriler üzerindeki lipid kaplamayı bozarak doğal bir antibiyotik olarak öldürüyor ve onları öldürüyor. Ayrıca hindistancevizi yağının doğrudan karaciğeri hasardan koruduğunu gösteren bir araştırma var.

 

4. Kanser Önleme ve Tedavi

 

Hindistan cevizi yağı kanserle mücadelede iki nitelik taşır. Birincisi, içinde üretilen ketonlar nedeniyle sindirim. Tümör hücreleri ketonlardaki enerjiye erişemez ve glikoza bağımlıdırlar. Ketogenik bir diyetin, kanser hastalarının iyileşmesine yardımcı olmanın olası bir bileşeni olabileceğine inanılıyor. İkincisi, MCFA bakterilerin lipid duvarlarını sindirdiğinden, mide kanseri riskini arttırdığı bilinen helicobacter pylori bakterilerini de öldürebilirler. Kanserin kimyasal olarak tetiklendiği çalışmalarda bile, hindistancevizi yağının girişi kanser gelişimini engeller!

 

5. Bağışıklık Sistemi İçin!

 

Hindistan cevizi yağı bakteri mücadelesinde ve virüsler için düşmanca bir çevre oluşturmak için bilinen laurik asit içerir. Günümüzdeki birçok hastalık, vücuttaki kötü bakterilerin, mantarların, virüslerin ve parazitlerin aşırı büyümesi sonucu ortaya çıkmaktadır.

 

Diyetinizdeki tahıl ve şekeri, hasta olduğunuzda doğal yakıt kaynağı olarak hindistancevizi yağı ile değiştirebilirsiniz. Şeker kötü bakterilerin gelişimini besler.

 

6. Bellek ve Beyin Fonksiyonunu Artırır

 

Yaşlanma Nörobiyolojisi dergisinde 2004 yılında yayınlanan bir araştırmada, hindistancevizi yağı içerisinde bulunan MCFA’ların eski konularındaki hafıza problemlerini geliştirdiklerini bulmuşlardır. Tüm hastaların karşısında, bu yağ asidi aldıktan sonra geri çağırma yeteneklerinde belirgin bir iyileşme vardı. MCFA’lar vücuda kolayca emilir ve insülin kullanılmadan beynin içine erişilebilir olduğundan, beyin hücrelerini daha verimli bir şekilde beslerler.

 

7. Enerji ve Dayanıklılığı Artırır

 

Hindistan cevizi yağı sindirimi kolaydır, ancak aynı zamanda uzun süre devam eden bir enerji üretir ve metabolizmanızı arttırır. Kaliteli işlenmemiş hindistan cevizi yağı alırken, MCFA’nın enerjiye dönüştürülmesi için doğrudan karaciğere gönderildiği için en fazla fayda sağlayabilirsiniz!

 

8. Gastrit, Mide Ülseri iyileştirme

 

Hindistan cevizi vücudun yağda çözünen vitaminleri, kalsiyumu ve magnezyumu emmeye yardımcı olduğu için sindirimi de geliştirir. Hindistan cevizi yağı, kötü bakteri ve kandida tahrip ederek bakteri ve bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Candida dengesizliği, mide asidini özellikle inflamasyona ve zayıf sindireğe neden olabilir.

 

9. Safra Kesesi Hastalıkları ve Pankreatit Belirtilerini Azaltır

 

MCFA’lı hindistancevizi yağının parçalanması için pankreatik enzimlere ihtiyaç duyulmaz, bu nedenle hindistancevizi yağı alarak pankreas üzerindeki yükü hafifletir.

 

Ayrıca, bu süper yağ sindirimi kolaydır, safra kesesi hastalığının semptomlarını iyileştirdiği de bilinmektedir. Safra kesesini ve toplam vücut sağlığını iyileştirmek için diğer uzun zincirli yağları hindistancevizi yağı ile değiştirin.

 

10. Cilt Sorunlarını (yanıklar, egzama, kepek, dermatit ve sedef hastalığı) iyileştirir

 

Hindistan cevizi yağı yüz temizleyici, nemlendirici ve güneş perdesi olarak harika, aynı zamanda birçok cilt rahatsızlığını tedavi edebilir. Hindistan cevizi yağı yağ asitleri (Caprylic ve Lauric) içten ve dıştan inflamasyonu azaltır ve nemlendirerek onları cilt koşullarının her çeşidi için mükemmel bir çözüm haline getirir. Cildi korur ve cildi iyileştirmek için ideal olan birçok antioksidan içerir. Buna ek olarak, antimikrobiyal özellikler birçok cilt koşuluna neden olabilecek candida veya mantar kaynaklarını dengeler.

 

11. Zayıflamak için Hindistan cevizi yağı

 

Toxicology and Environmental Health Dergisinde yayınlanan 1985 tarihli bir araştırma, tek bir sıçanın kaprik asit enjeksiyonunun erkek sıçanlarda “başlangıçta hızlı, sonra kademeli olarak gıda tüketiminde azalma ve paralel vücut ağırlığı kaybı” ile sonuçlandığını kanıtladı. Hindistan cevizi yağının yağ kaybına katkıda bulunacağını varsaymak, oldukça sezgisel görünebilir; ancak aslında oldukça mantıklı. Bu fenomeni anlamanın anahtarı, MCFA’ların çeşitli fizyolojik süreçleri kontrol altına alabilmesi için çok boyutlu yeteneği olduğudur.

 

Örneğin, yukarıda bahsedilen 1985 çalışmasında, kaprik asitin tiroid işlevinde önemli ilerlemeler gösterdiğini, dinlenme kalp hızını düşürmeye yardımcı olduğunu ve vücudunuza enerji için yağ yakmalarına yardımcı olduğu keşfedildi. Daha yakın zamanlarda, Obezite Araştırma Dergisi, Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, MCFA’ların neden yağ yakma yeteneğine sahip olduğuna dair bir ipucu veren bir çalışma yayınladı.

 

Saç Bakımı İçin Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

 

Kepekli ya da kuru saçlarınız varsa, hindistancevizi yağı, bu koşulların iyileştirilmesine yardımcı olan mükemmel yağ asitlerine sahiptir. Saçınızı geliştirmek için ev yapımı hindistancevizi lavanta şampuanı yapabilir ve saf hindistan cevizi yağı kullanarak doğal bir saç kremi oluşturabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X