Planda, 6 hedef çerçevesinde 31 eylemin belirlendiğini ifade eden Işık, bakanlığın eylem planını uygulamaya başladığını söyledi. Bakan Işık, söz konusu planla ülke sanayisinin rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir yapıya kavuşturulmasının amaçlandığını kaydetti. Eylem planı kapsamında KÜSİ Portalı da oluşturulacağını dile getiren Işık, böylece sanayiciye hizmet verecek öğretim elemanı, insan kaynağı ve altyapı imkanlarını içeren veri havuzunun geliştirileceğini ifade etti.
NİTELİKLİ SANAYİCİ HAVUZU
‘Nitelikli sanayici’ havuzunun da oluşturulacağına ve tarafların birbirine ulaşmalarının teşvik edileceğine dikkat çeken Işık, portalın erişilebilir, kullanıcı dostu ve güncel yönetim sistemine sahip olacağını vurguladı. Fikri Işık, OSB’lerde Ar-Ge destekleri, proje yazma ve teknoloji transfer hizmetleri gibi konularda çalışacak birimlerin oluşturulacağını vurguladı. Akademisyenlerin atama ve yükselme kriterlerinde, KÜSİ çerçevesinde yürüttükleri faaliyetlerin dikkate alınacağının altını çizen Işık, ayrıca profesörlüğe atanmada KÜSİ faaliyetlerine katılanlara öncelik verilmesi yollarının araştırılacağını belirtti.
AKADEMİSYENLER SANAYİDE ÇALIŞABİLECEK
Işık, akademisyenlerin sanayide çalışabilmeleri, sanayide çalışan nitelikli personelin de üniversitelerde görev alabilmeleri sağlanacağına işaret etti. Işık, ‘Akademisyenlerin sanayide geçici olarak çalışmasına, sanayideki yüksek lisanslı, doktoralı personelin de üniversitede ders vermesine imkan sağlayacak mevzuat değişikliği yapılacak. Buna göre, akademisyene kariyerden bağımsız 5 yılda bir 3 ay veya 3 yılda bir 2 ay sanayide çalışabilme olanağı tanınacak’ dedi.