Hain saldırıya dünyadan tepkiler

TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına dünyadan peş peşe kınama mesajları geliyor.

Hain saldırıya dünyadan tepkiler

TUSAŞ’ın Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesinde, saat 15.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırıda, 4 kişi şehit oldu, 14 kişi yaralandı.

DÜNYADAN TEPKİLER

Hain saldırıya dünyadan da tepkiler gecikmedi.

BRICS Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti.

Terör saldırısını kınamak için bir mesaj da ABD‘den geldi. Mesajda “ABD olarak bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız.” ifadeleri yer aldı.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Rutte, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Ankara’dan gelen ölü ve yaralı haberleri endişe vericidir. NATO, müttefikimiz Türkiye’nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydeden Rutte, kendisine NATO’nun desteğini aktardığını belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine yönelik terör saldırısını kınadı.

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Haq, konuya ilişkin detaylı bilgi edinmeye devam ettiklerini belirtti.

“Genel Sekreter sivillere yönelik bu saldırıyı kınıyor.” ifadesini kullanan Haq, Genel Sekreter’in hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiğini aktardı.

Haq, Genel Sekreter’in aynı zamanda yaralılara acil şifa dilediğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X