Gülgiller familyasından olan kuşburnu sağlık açısından adeta bulunmaz bir nimettir. Genellikle kışın bağışıklığı güçlendirmek ve viral olan girp hastalıkları gibi birçok hastalığı engellemek amacıyla birçok kez tüketilmektedir. kuşburnu c vitamini deposu olarak bilinir. Kuşburnu birçok türde kullanılmaktadır. Kurutulmuş olarak meyve olark iki şekilde de tüketilmektedir.
Ancak türkiyede genellikle kuşburnu çayı tüketilmektedir. Kurutulmuş olarak tüketilen kuşburnunun da sağlık açısından mucizevi faydaları bulunmaktadır.
İlk olarak kuşburnu faydalarından bahsetmek istiyoruz. Kuşburnu faydalarını şu şekilde özetleyebiliriz.
İşte kuşburnunun faydaları…
C vitamini deposu
Kuşburnu C vitamini kaynağı olarak bilinir. C vitamini sayesinde bağışıklık güçlendirici etkisi olması bir çok sağlık sorununu da engellemektedir. C viatmini deposu olması bağışıklık siteminin her zaman güçlü olmasını sağlar bu özelliği sayesinde viral hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.
Ödem atıcı etkisi
Kuşburnu bitkisinin aynı zamanda idrar söktürücü etkisi de bulunmaktadır. Bu sayede vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayarak, şişkinliğe engel olur.
Kronikleşmiş öksürük
Kuşburnu, kuru bir halde çay olarak içilirse özellikle çocuklarda meydana gelen kronikleşmiş öksürüğü iyileştirir. Kuşburnunun öksürüği iyileştirici etkisi yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda da kanıtlanmıştır.
Kanserle mücadele ediyor
Kuşburnu bol miktarda antioksidan ve C vitamini içerir. Bu iki özelliği sayesinde kanserden korucu etki gösterir. Ancak kanserden koruyucu etki göstermesi için düzenli olarak kuşburnu çayı tüketilmesi gerekir. Alternatif tıp uzmanları tarafından önerilen miktarda haftada 3 bardaktır.
Vücudun kan ihtiyacını karşılar
Vücudumuza oksijen taşıyan kan hücrelerinin artmasını sağlayarak, demir ihityacının karşılanmasına büyük ölçüde yardımcı olur ve kansızlık sorununa çözüm sağlar.
Mide hastalıkları
Kuşburnunun içesinde bulunan besinler mide spazmları da dahil olmak üzere mide bozuklukları, mide asit eksikliği bağırsak hastalıkları için bir mide toniği olarak adlandırılabilir, hatta bunlara ek olarak mide tahriş ve ülser gibi sorunları da önlemektedir.
Kuşburnu sağlığımza olan faydalarının yanı sıra cildimize de oldukça fayda sağlar. Kışın kuruyup yıpranmış ve nem dengesini kaybetmiş cildinizi sadece bakığ yaparak değil içerden bitkisel yöntemlerle de tedavi edebilirsiniz.
Kuşburnu cildimize ne gibi faydalar sağlar, kuşburnunun cildimize olan faydaları nelerdir diyorsanız işte cevapları…
Kozmetik ürünlerden sıkılmış olanlar veya kozmetik ürünlere karşı alerjisi olan kişiler birazdan vereceğimiz kuşburnu maskeleri ile doğal yoldan bakımlarını gerçekleştirebilirler.
Akneli citlere kuşburnu maskesi
Malzemeler
50 g kuşburnu
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı bal
Nasıl yapılır ?
Yaş olan kuşburnunu ilk olarak blenderdan geçirin. Daha sonra içerisine süt ve bal ekleyip bir karışım elde edin. Karışımı cildinize sürüp 15 dk beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Kuru ciltler içinde verebileceğimiz kuşburnu maskemiz var. Cildi besleyen kuşburnu maskesi ile kışın soğuk havalardan, cildinizin kuruyup yıpranmasından korkmayacaksınız.
Malzemeler
1 fincan ı kuşburnu çayı
1 yemek kaşığı kaşığı bal
1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
Nasıl yapılır?
Kuşburnu maskesini nem dengesini kaybetmiş cildinize rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Malzemeleri iyice karıştırıp cildinize srün ve 15 dk bekletin. Beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.
Kuşburnu nasıl tüketilir, kuşburnu çayı nasıl yapılır?
Kuşburnu nasıl tüketilir, kuşburnu çayı nasıl yapılır sorusu, soru gibi görünse de aslında bir cevap niteliğinde. Kuşburnu bitkisini çay olarak tüketmek en faydalı tüketme şekli olarak karşımıza çıkıyor. Kuşburnu bitkisinin faydalarından yararlanmak için, bu bitkiyi çay olarak tüketmeniz oldukça doğru bir seçim olacaktır.
Kuşburnu nasıl tüketilir sorusunun cevabını da alabildiğinize göre kuşburnu çayı nasıl yapılır sorusunun cevabını verebiliriz.
İşte kuşburnu çayı için malzemeler…
1 çorba kaşığı kurutulmuş kuşburnu
Yarım litre içme suyu
Kuşburnu çayı nasıl yapılır?
İlk olarak klorsuz suyu ocakta iyice kaynatın. Daha sonra içerisine kuşburnu ilave edin. Kuşburnunu ilave ettikten sonra dk kadar kaynamasını bekyin. Kaynadıktan sonra içerisine limon kabuğu atarak servis edebilirsiniz.
Milliyet