Kaliteli protein, düşük yağ ve vitamin-mineral zengini tavuk ve hindiyi haftada 2 defa tükettiğimizde beslenme için oldukça sağlıklı oluyor ve vüdumuzda bir takım değişiklikler sağlıyor.
İşte beyaz etin sağlığımıza olan faydaları…
Kan yapıcı etkisi vardır
Tavuk ve hindi eti anemiyi önleyen “hem” formunda demir içermektedir. Vücut, bu demir formunu sebzeler gibi bitkisel gıdalarda bulunan “hem formunda olmayan demirden” daha iyi değerlendirir.
Vitamin emilimini arttırır
Demir ve çinko başta olmak üzere tavuk ve hindi etinde bulunan organik ve inorganik besin maddeleri daha iyi emilir ve değerlendirilir.
Kemiklerin dayanıklılığını arttırır
Beyaz et içermeyen bir diyet, kemik sağlığının korunmasında son derece önemli olan kalsiyum, D vitamini, B-12 vitamini, protein ve omega yağasitleri bakımından yetersiz ve eksik kalır.
Şeker hastalığından korur
Göğüs eti içeren yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı bir diyet kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.
Kanserden ve trioit hastalıklarından koruyor
Beyaz et değerli bir çinko kaynağıdır. Çinko, optimal bağışıklık fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
Aynı zamanda içerisinde bol miktarda selenyum barındıran beyaz et, düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde kanserden ve troit hastalıklarından koruyucu etki göstermektedir.
Zayıflamak için birebir
Zayıflama diyetlerinde, yüksek proteine sahip tavuk ve hindi eti diğer besin gruplarıyla karşılaştırıldığında uzun dönemde daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur.