Golan’a roketli saldırı! Lübnan’da uçuşlar ertelendi

Lübnan’ın Ortadoğu Havayolları, bu geceden yarın sabaha kadar bazı uçuşların dönüşünü ertelediğini duyurdu. İsrail, Golan saldırısının ardından Lübnan’daki Hizbullah’a karşı hızlı bir misilleme yapılacağını açıklamıştı.

Golan’a roketli saldırı! Lübnan’da uçuşlar ertelendi

Lübnan’ın Ortadoğu Havayolları (MEA) bugün yaptığı açıklamada, bu geceden yarın sabaha kadar bazı uçuşların dönüşünü ertelediğini duyurdu.

İşgal altındaki Golan Tepeleri’nde 12 çocuğun bir füze saldırısı sonucu öldürülmesinin ardından İsrail, Lübnan’daki Hizbullah milislerine karşı hızlı bir misilleme sözü verdi.

Ancak Hizbullah saldırının sorumluluğunu reddetti.

Lübnan medyasından bugün yapılan açıklamaya göre dün gerçekleşen Mecdel Şems saldırısından bir gün sonra İsrail ordusu, güneydeki Abbasiye, Tairdaba ve Tura’nın dış mahallelerindeki açık alanları vurdu.

Daha sonra yapılan açıklamada da yine güneydeki Kfar Kila kasabasına iki füze ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

İsrail ordusu, saldırılara ait videoları paylaştı.

Saldırılar devam ederken İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hizbullah’ın Mecdel Şems saldırısı için “bedel ödemesini” sağlayacaklarını söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da Hizbullah’ın, Golan Tepeleri’nde 12 gencin ölümüne yol açan roket saldırısıyla “tüm kırmızı çizgileri aştığını” belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X