Omega 3’lerin genelde balık yağından üretilmekle birlikte balık dışı karides, algler gibi besinsel kaynakları da bulunduğunu kaydeden Uyanık, Omega 3; Balık ve deniz ürünleri, somon, ton, sardalye, soya, semiz otu, kuru fasulye, nohut, brüksel lahanası, kanola yağı, keten tohumu, ceviz, fındık, chia tohumunda bulunmaktadır. Anne sütü ise en doğal Omega 3 kaynağıdır. Bu nedenle ilk 6 ay emzirmek çok önemlidir.
Gebe ve emziren kadınlar günlük ortalama en az 200 miligram Omega 3 almalıdır. Bunun için günlük 200 miligram Omega 3 tableti alınmalı ya da haftada 2-3 gün balık tüketilmelidir. Özetle; Omega 3 desteği gebelikte potansiyel pozitif etkilerinden dolayı kullanılmalıdır. Her balık yağının Omega 3 olmadığı bilinmelidir ve 1200 miligram balık yağı üzerinde yazsada , EPA DHA oranı 100 miligram gibi yetersiz olabilir uygun doz içeriğine dikkat edilmelidir” diye konuştu.