Fırınlara tam not

İnegöl’de ekmek ve unlu mamül üretimi yapan fırınlara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi.

Fırınlara tam not

SADULLAH ORGAN

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçe halkının sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilen ekmek ve diğer unlu mamulleri tüketmesini sağlamak için, ilçede faaliyet gösteren 70’in üzerindeki işletmeye yönelik denetim yapıyor.

Fırınlara yönelik denetimlere bizzat katılan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Fırınlarımızın, gıda kontrol ekiplerimizle beraber kontrolleri yapılmaktadır. İnegöl’de geçmiş yıllarda yaptığımız denetimlerin büyük faydasını görmüş bulunuyoruz. Fırınlarımız kanuna riayet ederek, hijyen şartlarına uygun faaliyet gösteriyorlar. Gerek çalışanlar ve gerekse üretim yerleri, son derece kanunun verdiği şartlara haizdir” dedi.

OLUMSUZLUK YOK

Mahmut Doğru, “Vatandaşlarımız, aldıkları ürünlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıkları zaman mutlaka İlçe Müdürlüğümüz’e veya Bakanlığımızın 174 Alo Gıda hattına başvurabilirler. Tüketicilerimizin bu konuda çok bilinçli olması gerekiyor. Gerek çalışanlar, gerek üretim yerleri hijyen açısından son derece uygunlar. Üretim izni olmayan yerlerden kesinlikle bir şey almayın” diye konuştu.

AĞIR CEZA VAR

Unlu mamul üretim yerlerinin hijyen ve üretim şartlarına uyum sağlamaması halinde ağır cezaların uygulandığını aktaran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, cezaların 6 bin TL’den başladığının altını çizdi. 2015 yılı denetimlerinde kesilen cezaları da açıklayan Doğru, ilk 8 aylık süreçte yapılan denetimlerde kurallara uymayan 3 firmaya, 18 bin lira para cezası yazıldığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X