FETÖ’nün Bursa ‘insan kaynakları’ sorumlusu yakalandı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bursa merkezli 3 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda önceki yıllarda FETÖ/PDY terör örgütünün sözde ‘insan kaynakları’ sorumlusu yakalandı.

FETÖ’nün Bursa ‘insan kaynakları’ sorumlusu yakalandı

Bülent CİVANOĞLU/OLAY

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bursa merkezli 3 ilde (Erzurum, Bitlis, Ş.Urfa) eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda; önceki yıllarda Bursa’da terör örgütünün sözde “insan kaynakları” sorumlusu olarak faaliyet göstererek devletin  anayasal kurumlarına örgüt mensuplarını kriptolamak suretiyle sızdırarak yerleştiren ve hakkında yakalama kararı bulunan ve aranan terörist Semih (K), Necati Uysal isimli şahıstan ele geçirilen dijital veriler üzerinde yapılan analiz ve inceleme çalışmalarından FETÖ/PDY terör örgütünün Bursa’daki hiyerarşik yapılanması içerisinde, terör örgütünün okullarında, dershanelerinde, şirketlerinde, üniversitesinde ve diğer bazı birimlerinde terör örgütü adına imam, abi v.b. sıfatlar altında görev yaptıkları tespit edilen 24 kişi hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda   bulunulmuştu.

Başsavcılık tarafından şahıslar hakkında gözaltına alma talimatı verilmiş olup, toplam 16 kişi gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce haklarında adli işlem başlatıldı.

Diğerlerinin yakalama çalışmaları devam ederken ayrıca bu şahısların tamamının terör örgütünün gizli haberleşme sistemi olan illegal bylock programını kullandıkları tespit edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X