Enstitü Müdürü Selim Arpacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın’da bir ay erken üretilen ürünün, ‘erkenci incir’ olarak adlandırıldığını söyledi.
Enstitü bahçesinde yetiştirdikleri taze inciri yine enstitü bünyesinde satışa çıkardıklarını ifade eden Arpacı, kilogram fiyatının 5 ile 7 lira arasında değiştiğini belirtti.
İncirin piyasaya erken çıkmasının üreticiler için avantaj olduğunu aktaran Arpacı, ”Beyaz ve siyah olarak piyasaya çıkan erkenci incir, üretici için daha avantajlı. Aydın’da uygun koşullarda, düzenli yetiştirilebilirse, daha kıymetli olarak piyasada yer bulacak. Ayrıca kuru incire alternatif olabilecek” dedi.
2015 yılının incir üretimi açısından düzenli ve iyi koşullarda geçtiğini dile getiren Arpacı, verimli bir sezon beklediklerini sözlerine kaydetti.