Elmanın yüzde 85’i sudan, yüzde 12’si ise karbonhidrattan oluşur. Bu nedenle kişide tokluk hissi yaratmıyor.
Ancak elmanın açlık hissine sebep olması, onun bir meyve olmasından kaynaklanıyor.
Meyvelerde bulunan doğal şeker yani fruktoz beynin dikkat ve ödüllendirme mekanizmalarını etkiliyor ve bu birimlerde daha fazla nöral aktivite oluşmasını sağlıyor.
Bunu şöyle de yorumlayabiliriz, beynimiz meyve yediğimizde ödül olarak bazı kimyasalları salgılıyor ve dikkat seviyemizi artıyor.
Araştırmacılar bu ödül mekanizmasını tekrar hareket geçirmek için açlık hissettiğimizi söylüyor. Çünkü fruktoz beynin bazı mekanizmalarını harekete geçirirken çok önemli bir uyarıcıyı atlıyor ve açlık hissetmeye devam ediyoruz.