Elektrik faciasında yeni gelişme! Genel müdür dahil 6 isim gözaltına alındı

İzmir’in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken akıma kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, Gdz Elektrik firmasının kabloları yeterli derinliğe gömmediği, İZSU’nun da mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırdığına işaret edildi. İki kurum arasındaki koordinasyon eksikliğinin arızanın ortaya çıkmasında etkili olduğu görüşüne yer verildi. Öte yandan soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

Elektrik faciasında yeni gelişme! Genel müdür dahil 6 isim gözaltına alındı

Konak ilçesinde 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İZSU, Gdz Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheliden 14’ünün tutuklandığı olayda, bilirkişi heyeti raporu da açıklandı.

Bilirkişi incelemesine ilişkin teknik ayrıntıların yer aldığı raporda, olay yerini kapsayan Gdz Elektrik’e ait alçak gerilim devrelerinin yalıtım dirençlerinin ölçüldüğü, F ve M besleme devrelerinin birer faz kablosundaki kaçakların yaşanılan olayın açık nedeni olabileceği belirtildi.

Kazı çalışması sonucu M besleme devresine ait tek damarlı kablolardan birisinin yağmur tahliye mazgal kapağı altında sıkışmış ve yalıtımının zedelenmiş durumda olduğunun görüldüğü, F besleme devresine ait arızalı faz iletkenine ise olay yerinde rastlanmadığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X