Ekmeği ihtiyacınız kadar almaya özen gösterin ve mutlaka taze ekmek alın.
Ekmeği saklarken naylon torbalara koymayın. Ağzı kapalı kutular, büyük bez torbalar çok daha iyi olacaktır.
Ekmek sıcakken kabuklarını koparırsanız hızlı bayatlamasına neden olabilirsiniz.
Ekmeği dilimleyerek tüketmek bayatlamanın önüne geçer ve uzun süre taze kalır.
Ekmeği sakladığınız kabın içine bir miktar tuz serpin. Bu yöntem ekmeklerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.
Artan ekmekleri bir poşete koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yemeden 45 dakika önce ekmekleri buzluktan çıkarın. Ekmekler çözüldükten sonra fırına verip ısıtabilirsiniz. İlk günkü gibi tazecik kalacaktır.