Eğlence olsun diye başladı Bursa’ya Olimpiyat madalyası getirdi

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın Olimpiyat madalyalı sporcusu Aysel Özgan’ın mesajlarını köşesine taşıdı…

Eğlence olsun diye başladı Bursa’ya Olimpiyat madalyası getirdi

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Aysel Özgan… 5 yaşındayken düştü, 13 yaşında girdiği omurilik ameliyatı sonrası felç geçirdi ve tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamaya başladı.

2004 yılında…

Türkiye Atıcılık Şampiyonası yaşadığı Giresun’da yapılıyordu. Engelli branşında karma takımda vardı, kadın engelli sporcu yarışmaya gelmedi.

Bunun üzerine…

İşyeri yakında olan Aysel Özgan çağırılırken, “Adın listede olsun ve takım puan kazansın” dediler. O da, izin alıp eğlence olsun diye yarışmaya gitti.

Fakat…

Eline tabanca almamıştı. Antrenörlerin 20 dakikalık eğitimiyle yaptığı ilk atışlar ona Türkiye Birinciliği getirdi, milli takım yolunu açtı. 20 yılda 18 kez Türkiye Şampiyonu oldu, 2 kez de ikincilik yaşadı.

Yanı sıra…

2022 ve 2023’te Dünya Şampiyonu, 2024’te Avrupa Şampiyonu oldu. Toplam 70’e yakın madalya kazandı.

En son…

Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan Paralimpik Olimpiyatı’nda paraatıcılık yarışlarında olimpiyat ikinciliğine ulaştı.

2014’te…

Ailesiyle Bursa’ya yerleşen Aysel Özgan halen Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olarak çalışıyor.

Bursa’da…

Önce Yıldırım Belediyespor adına yarışmalara katılmış.  Çalışabileceği yer olmadığı için Büyükşehir Belediyespor’a geçmiş. Antrenmanlarını da Atıcılar Atletizm Pisti tesislerinde bulunan poligonda sürdürüyor.

Ziyarete…

Antrenmanlarda bile yalnız bırakmayan annesi Hatun Özgan, Kamil Goral ve Mehmet Aydemir’le birlikte geldiğinde, tekerlekli sandalyedeki yaşamına karşın pozitif yaklaşımına ve enerjisine hayran kaldık.

“Bursa’ya olimpiyat ikinciliği getiren milli bir atıcı ve Büyükşehir Belediyespor sporcusu olarak herhalde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sizi kutlamıştır” dediğimizde biraz mahzunlaştı ve “Henüz görüşemedik” dedi.

Daha getireceği pek çok madalya var.

Sanırız, zamansızlık kaynaklı iletişimsizlik olmuştur. Tanıdığımız Bozbey bu morali esirgemez.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X