Düşünce Atölyesi’nde hem öğrendiler hem de eğlendiler

Nilüfer Belediyesi’nin, çocukların sorun çözme yolunda mantık kullanmaları ve kendi fikirleri üzerinde düşünmeleri amacıyla yaz tatili boyunca gerçekleştirdiği “Barışın Çocuklarıyla Düşünce Atölyesi”ne katılan yaklaşık bin çocuk hem öğrendi hem de eğlendi

Düşünce Atölyesi’nde hem öğrendiler hem de eğlendiler

Atölye ile çocukların kendilerini, hayatı ve çevrelerini gözlemleyerek yeni ufuklar, açılımlar keşfetmeleri, sorun çözme yolunda, mantık kullanmaları ve kendi fikirleri üzerine düşünmeyi öğrenmeleri amaçlandı, çalışmalar da bu yönde yapıldı. Eleştirel ve yaratıcı düşünme yetilerin geliştirilmesini de hedefleyen atölyeler aynı zamanda çocukların topluluk önünde söz alıp düşüncelerini paylaşarak kişisel ve sosyal gelişimlerine de katkıda bulundu. 

Atölyede çocuklar “Neden varım, sevgi nedir, özgürlük ne işe yarar, sanat nedir, hayal gücü ne işe yarar, hepimiz eşit miyiz, güzel nedir?” gibi zihinlerini kurcalayan sorulara düşünme sanatı ile yanıt aradı. Eğitmen Arzu Suriçi Kireçci önderliğinde düşüncelerini ifade eden minikler, geleceğe dair hayallerini de paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X